El Pla del Vinyet comptarà amb 250 habitatges, 92 dels quals de lloguer protegit

La modificació del PGM es fa per preservar uns terrenys de Can Cortés i un espai verd de l'Eixample Sud


Temes relacionats

La construcció de 250 habitatges al Pla del Vinyet, més a prop (15/mar/19)

L'Ajuntament farà valer el seu dret de compra a privats per ampliar el parc públic d'habitatge (15/oct/18)

El ple aprova la modificació del PGM que permetrà edificar 250 habitatges a Pla del Vinyet (19/mar/18)


  • Comparteix:

Imatge de l'espai on aniran els 250 habitatges / Foto: Google Maps

Imatge de l'espai on aniran els 250 habitatges / Foto: Google Maps

El projecte de construcció de 250 habitatges a l'avinguda del Pla del Vinyet està més a prop. El ple ha aprovat provisionalment la modificació del PGM en aquest àmbit per compensar els propietaris d'una zona de Can Cortés, al mig del Parc Natural de Collserola, i d'un terreny del carrer de Pahissa, al barri de l'Eixample Sud, on es vol protegir l'espai verd. La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables de l'equip de govern, d'ERC-MES i dels dos regidors no adscrits i les abstencions d'ICV-EUiA, PSC i PP. La CUP-PC i Cs hi han votat en contra per 'ombres' en l'expropiació del terreny del carrer de Pahissa, que veuen 'cara' i 'no justificada'.

ESCOLTA-HO

En aquest sentit, tant la portaveu cupaire, Núria Gibert, com la regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán, han criticat la quantitat de diners, 1,1 milions d'euros, que rebrà el propietari de la zona, on s'hi farà un parc públic urbà de prop de 900 metres quadrats i s'hi vol preservar el conjunt arbrat i, en especial, una alzina catalogada. Gibert ha assegurat que 'hi ha més ombres que llums' en aquesta operació, que Fernández-Jordán ha definit com 'una vergonya' i com 'urbanisme a mida'.

El tinent d'alcalde de Territori, s'ha defensat de les crítiques de 'falta de transparència' i ha explicat que el 'sobrant econòmic' dels pisos de titularitat de l'Ajuntament 'pot apuntalar' l'expropiació de la finca situada a la cantonada entre l'avinguda de Cerdanyola i l'avinguda de Torreblanca. A més, ha indicat que entre els veïns de Can Cortés 'ja hi havia moviments' per urbanitzar la zona, de manera que la mesura tenia caràcter d''urgència'.

Dels 250 habitatges, 182 seran de l'Ajuntament, 92 dels quals es destinaran a lloguer protegit i els altres 90 serviran per compensar els propietaris de Can Cortés i del solar del carrer de Pahissa. La resta serviran com a pagament per la cessió de l'espai als Jesuïtes, propietaris dels terrenys.

Més mesures per incrementar l'habitatge protegit
El ple també ha aprovat provisionalment 'la implementació de mesures per a l'increment del parc d'habitatge protegit a Sant Cugat'. Es tracta d'una proposta per instar els promotors a què destinin el 30% de nous habitatges a règim protegit i, en cas que no ho facin, aplicar el seu dret de tanteig i retracte; és a dir, comprar a privats solars, immobles i pisos per incrementar el parc d'habitatge públic. Una mesura per 'incidir' en el mercat immobiliari que ICV-EUiA i CUP-PC troben 'insuficient' i 'de mínims'. És per això que, juntament amb Cs, s'han abstingut, mentre que el PP hi ha votat en contra perquè les entitats que han presentat al·legacions 'poden tenir raó' i portarien el consistori als jutjats. La resta de regidors hi han votat a favor.

Tant l'equip de govern com ERC-MES, a més, s'han compromès a treballar en noves mesures per ampliar el parc públic d'habitatge després del Decret de la Generalitat en aquesta matèria, que permetria tenir més competències als municipis.






Munia Fernández-Jordán

Ens sembla un escàndol i una vergonya que en aquesta ciutat, dins d'aquesta operació, s'estigui pagant 1,1 milions d'euros a una família per una alzina i 800 metres quadrats.

Núria Gibert

Veiem més ombres que llums en l'operació del carrer de Pahissa. No la veiem justificada per enlloc, ni l'expropiació ni els motius d'interès comunitari per comprar-la per 1,3 milions d'euros.

Joan Puigdomènech

Jo li puc assegurar, i els tinc a prop, que hi ha hagut moviments dels propietaris privats per intentar desenvolupar edificacions. Respecte temes de transparència, crec que ni hauria de respondre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.