Porta oberta perquè el camp de golf de Can Sant Joan es converteixi en un parc interurbà

L'espai està ubicat als termes municipals de Sant Cugat i Rubí


  • Comparteix:

Vista aèria del camp de golf / Foto: Google Maps

Vista aèria del camp de golf / Foto: Google Maps

El camp de golf de Can Sant Joan, ubicat als termes municipals de Sant Cugat i Rubí, podria convertir-se en un gran espai verd. Els terrenys, propietat de l'Incasol, estan tancats des del maig de l'any passat per la Federació Catalana de Golf per 'evidents i manifestos incompliments de la societat que gestionava' la instal·lació. Per aquest motiu, la CUP-PC ha presentat una moció que, amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates, ha rebut llum verda per part del ple per estudiar la possibilitat que el camp es converteixi en un 'gran parc periurbà'. Només el PP i Cs han votat en contra. Es tracta d'una proposta que també ha rebut el vistiplau per part del plenari de Rubí.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Malgrat l'abandonament de les instal·lacions, els cupaires consideren que l'estat dels terrenys és 'molt bo i requereix de molt poc manteniment'. De fet, al text es recull que 'existeixen camins en bon estat que permeten l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda', així com infraestructures que es podrien reaprofitar com a espais polivalents. La portaveu del CUP-PC, Núria Gibert, ha destacat totes les possibilitats que pot tenir la zona: 'Pot donar sortida a mancances històriques i estructurals de Sant Cugat, com acollir concerts, un alberg o ser un espai per fer esport' que descongestioni Collserola.

Des de Cs no s'ha vist amb bons ulls la proposta. El portaveu de la formació taronja, Aldo Ciprian, considera que la moció té un 'component ideològic' i creu que els proposants desconeixen les dificultats de mantenir un espai verd com aquest. Segons Ciprian, aquests costos de manteniment han estat en part els causants dels incompliments de la societat que gestionava la instal·lació. 'La proposta té una credibilitat nul·la', ha sentenciat.

Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, s'ha compromès a contactar amb l'Incasòl per posar sobre la taula les possibilitats perquè sigui l'Ajuntament qui gestioni la zona.


Núria Gibert

Entenem que dona sortida a mancances històriques de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.