El concurs municipal de publicitat i la fibra òptica a Can Barata, a l'Audiència Pública


  • Comparteix:

Un moment del torn d'audiència pública / Foto: Cugat.cat

Un moment del torn d'audiència pública / Foto: Cugat.cat

Les condicions del concurs municipal de publicitat, el mal estat d'algunes de les infraestructures de Can Barata, l'excés de soroll al centre del municipi i la possible annexió de Bellaterra a Sant Cugat han estat les preocupacions que han exposat els veïns que han assistit al torn d'Audiència Pública del ple d'aquest dilluns. El torn se celebra a les vuit del vespre.

ESCOLTA-HO

Lluís Bonet, president d'Òmnium Cultural Sant Cugat (1'12'') critica la columna d'opinió del portaveu del PP, Àlvaro Benejam, publicada a 'Sant Cugat Magazine' i on titlla d''impost revolucionari' els diners públics que rep l'entitat. (7') El portaveu del PP contesta que 'no em podeu demanar contenció verbal quan vosaltres no la compliu'. Benejam comenta que amb l'expressió 'impost revolucionari' volia dir que l'Ajuntament no ha de subvencionar una entitat que fa 'més política que cultura'.

Josep Arcas (15'29'') pregunta quin és el posicionament de l'Ajuntament sobre l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat i quin impacte tindrà pels santcugatencs. (16') L'alcaldessa, Carmela Fortuny, respon que encara no es pot posicionar i que la decisió ha de passar pel de Bellaterra.

Maria Àngels Cuadras (17'50'') pregunta per què s'ha de treure la pancarta 'llibertat presos polítics' de la façana de l'Ajuntament si altres grups de municipals, ha apel·lat a Ciutadans, també 'ensenyen la seva propaganda'. Els taronges no han respost.

Roman Ventura, director de Televisió de Sant Cugat (20'06'') ha parlat de 'la importància' que suposa per a la supervivència del mitjà l'entrada d'ingressos a través de la publicitat. El director i treballadors de la televisió es pregunten el perquè d'unes 'clàusules tan excloents' al concurs municipal de publicitat. (24') L'alcaldessa, Carmela Fortuny, respon que el concurs 'és un procediment obert amb criteris objectius' i ha apel·lat a 'rigorositat' demostrada.

Auxilio Ramos (26'13'') es queixa del mal estat del carrer Abat Marcet, sobretot de l'arbrat. Es mostra molest pels canvis que han sofert la senyalització horitzontal d'estacionament, entre d'altres problemes, i demana a l'Ajuntament que vingui a 'supervisar' el carrer. (35') La tinenta d'alcalde d'entorn urbà, Cristina Paraira, diu que 'ha anat a veure l'estat del carrer' i dona la raó al senyor Ramos i 'entén' el seu disgust. Paraira es compromet a reunir-se amb els veïns de la zona.

Eduardo Ruiz, veí de Can Barata (41'), ha expressat el seu malestar respecte l'estat de les infraestructures de l'urbanització i pregunta per la instal·lació de la fibra de vidre de telefonia. (43'56'') El tinent d'alcalde de medi ambient, Joan Puigdomènech, ha dit que aquesta qüestió 'està en mans de Telefònica.'

Joan Josep Carmona, de veïns Eixample Esquerra (44'56''), pregunta per l'aparició d'uns cartells que apunten que els pals de telefonia que s'han instal·lat al barri són 'cancerosos'. (47'47'') El tinent d'alcalde Joan Puigdomènech admet que el recobriment dels pals és de creosota, un material considerat cancerós. El responsable de Territori ha afirmat que 's'està buscant una solució'.

Claudio Verdú, veí de Can Barata (49'07''), reitera la necessitat de la instal·lació del cablejat de fibra òptica i d'una càmera de seguretat, de l'arranjament de l'entrada al barri per carretera i de la poda dels arbres del carrer de Can Barata. (50'07'') L'alcadessa diu que pren nota. I sobre la fibra de telefonia, ha dit que intentaran 'agilitzar' el tema. Ha explicat que no es poden 'comprometre' amb la càmera de seguretat.

Un veí de la Floresta (52'39'') es queixa de la velocitat amb què passen els cotxes pel carrer dels Pollancres.

Maria Àngeles Palacios, sobre l'ordenança de terrasses i els sorolls (54'36''), es queixa que per culpa dels sorolls 'no pot dormir i que 'espera' que el director de Seguretat, Jaume Gonzàlez, es posi en contacte amb ella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.