El ple rebutja la moció de suport de Cs a l'escola concertada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una aula d'El Pinar / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una aula d'El Pinar / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal d'aquest dilluns ha tirat enrere la moció de Cs en defensa del model de l'escola concertada. Una proposta que advocava per preservar l'oferta d'aquest tipus d'ensenyament, assegurar-ne els recursos i garantir les deduccions fiscals per a les famílies. Només el grup taronja i el PP han donat suport a un text que la resta de grups han rebutjat per centrar-se en el dret de les famílies a desgravar-se la quota de la concertada. En el cas del govern, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha considerat la moció 'electoralista' i 'descontextualitzada'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

L'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates ha dit als taronges que 'sempre ens trobaran en la defensa del model de convivència entre els centres públics i privats' i en 'exigir la millora del finançament educatiu'. No obstant això, per Salat es tracta d'una moció incongruent: 'en un mateix mandat presenten esmenes a una moció per eliminar el concert dels centres que segreguen i també es preocupen per la incertesa fiscal de les famílies de la concertada'.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, té clara la demanda dels taronges: 'Volem evitar la inseguretat jurídica a les famílies amb fills a l'escola concertada'. I insisteix: 'Hem de centrar l'activitat de lluita contra el frau en altres qüestions com els paradisos fiscals o les factures falses'.

El PP ha estat l'únic grup que ha votat a favor del text i tot, i això, el seu portaveu, Álvaro Benejam, ha considerat contradictori que la proposta negui l'educació separada per sexes. La resta de grups en bloc ha considerat que la iniciativa de Cs no defensa el dret dels pares a escollir l'escola dels fills sinó 'el fet que ja no podran desgravar els diners que paguen', ha afirmat la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana. Una opinió que també ha compartit el regidor no adscrit Xavier Cortés, que s'ha abstingut. L'altre regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha votat en contra.

Des de ERC-MES, Èric Gómez, ha reblat a Cs que no pretenguin que els contribuents financin l'escola concertada amb diners públics. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha afegit que amb l'escola pública no s'ha de fer 'mercadeig'.






Aldo Ciprian

Evitar la inseguretat jurídica a les famílies amb fills a l'escola concertada i centrar l'activitat de lluita contra el frau en altres qüestions com els paradisos fiscals o les factures falses. De cap manera s'ha de posar el focus a les famílies de classe mitjana que més aporten amb els seus impostos.

Esther Salat

No ens hi trobaran en una moció electoralista. En un mateix mandat Ciutadans presenta esmenes a una moció per eliminar el concert dels centres que segreguen per sexe i d'una manera molt surrealista, en el mateix mandat, es preocupa per la incertesa fiscal de les famílies que van a la concertada.

Èric Gómez

Pretenen que financem l'escola concertada amb diners públics i, alhora, els pares que paguen més diners, se'ls desgravin i, per tant, els hi tornem entre tots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.