Free Romeva, contra les vulneracions dels drets fonamentals per part de l'Estat espanyol

La plataforma exposa a Octavià la mostra 'No hi ha dret!'


  • Comparteix:

La plataforma Free Romeva fa una crítica a la vulneració dels drets fonamentals que, asseguren, es produeix des de l'Estat espanyol. Ho fa a través de l'exposició 'No hi ha dret!', que es pot veure aquest cap de setmana a la plaça d'Octavià i el vinent a la de la Vila. La mostra va més enllà del judici als líders independentistes i també posa el focus en temes com la crisi migratòria, la memòria històrica i la 'llei mordassa'.

Un dels responsables de 'No hi ha dret', el membre de Free Romeva Dídac Marín, explica que la mostra està creada a partir d'un informe d'Amnistia Internacional que 'recull la restricció de drets que hi ha hagut a Espanya a partir de la 'llei mordassa' i de la modificació de l'article 578 del Codi Penal, on es considera delicte l'enaltiment del terrorisme i la humiliació de les víctimes'.

La mostra respon a un encàrrec de l'exconseller santcugatenc Raül Romeva des de la presó. 'Ens va demanar que no ens centréssim només en la causa dels presos, hi ha un munt d'altres casos que queden aquí recollits', explica la portaveu de Free Romeva, Gemma Aristoy.

El dret a l'habitatge i la llibertat d'expressió també tenen el seu espai en aquesta mostra.




Dídac Marín

Recull la restricció de drets a Espanya a partir de la llei mordassa i de la modificació de l'article 578 del Codi Penal.

Gemma Aristoy

Raül Romeva, des de presó, ens va demanar que no només ens fixéssim en la seva causa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.