Cs denuncia Fortuny a la Fiscalia per mantenir la pancarta dels presos


Temes relacionats

L'Ajuntament manté, de moment, la pancarta dels 'presos polítics' i planta flors grogues com a alternativa (22/mar/19)

L'Ajuntament presenta un recurs a la Junta Electoral per 'guanyar temps' per retirar la pancarta (21/mar/19)

La Junta Electoral de Zona resol que l'Ajuntament retiri la pancarta dels presos (20/mar/19)

Cs exigeix la retirada de les pancartes dels 'presos polítics' dels edificis públics (14/mar/19)


  • Comparteix:

Els regidors Aldo Ciprian i Munia Fernández-Jordán als jutjats / Foto: Cs Sant Cugat

Els regidors Aldo Ciprian i Munia Fernández-Jordán als jutjats / Foto: Cs Sant Cugat

Cs ha denunciat aquest dilluns a la Fiscalia l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, per un presumpte delicte de 'desobediència greu', per mantenir la pancarta que demana la llibertat dels 'presos polítics' penjada a la façana del consistori. El partit taronja també ha presentat un escrit a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Terrassa alertant d'una 'reiterada vulneració de la legalitat' de Fortuny.

L'organisme, de fet, ja va resoldre després, precisament, d'una denúncia de Cs, que l'Ajuntament havia de retirar la pancarta en un termini de 48 hores que va acabar divendres passat a un quart de tres de la tarda. L'alcaldessa va presentar un recurs al dictamen per 'allargar el termini', un fet que, segons la regidora i diputada de Cs Munia Fernández-Jordán, no impedia el consistori acomplir amb la resolució de la JEZ. En declaracions a Cugat.cat, Fernández-Jordán ha assegurat que 's'ha traspassat un límit i s'ha comès un delicte de desobediència greu'.

La regidora taronja ha assegurat que, segons el seu parer, Fortuny 'està trencant amb totes les regles del joc' i 'parteix amb avantatge a les eleccions utilitzant com a taulell d'anuncis la façana de l'Ajuntament'. Fernández-Jordán ha avançat que la JEZ els 'torna a donar la raó' després de l'escrit que han presentat aquest dilluns matí.


Munia Fernández-Jordán

Es van complir les 48 hores divendres a la tarda i ens vam posar a treballar en totes les opcions. La primera és, com a deure que tenim com a ciutadans, denunciar el que creiem que és un presumpte delicte de desobediència greu. Creiem que s'ha traspassat un límit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.