Baixen a més de la meitat els robatoris al centre de Sant Cugat

El consell de barri també ha abordat el calendari de la vianantització de l'avinguda Cerdanyola


Temes relacionats

Sant Cugat trenca 12 anys de tendència a l'alça amb una reducció del 5% dels robatoris a domicilis (14/gen/19)


  • Comparteix:

Les dades s'han donat a conèixer al consell de barri de Centre Est / Foto: Cugat.cat

Les dades s'han donat a conèixer al consell de barri de Centre Est / Foto: Cugat.cat

Els robatoris al nucli de Sant Cugat, que engloba els barris de Centre Est i Oest, s'han reduït a més de la meitat respecte al primer trimestre de l'any passat. Segons dades donades aquest dimecres al consell de barri de Centre Est, el nucli de la ciutat ha passat de registrar 75 robatoris durant el primer trimestre del 2018 a comptabilitzar-ne 34 en el mateix període del 2019. La disminució també ha estat significativa al mateix barri de Centre Est, on els robatoris han passat de 41 a 19 en el mateix període. Al conjunt de Sant Cugat, la disminució s'ha xifrat en un 5%.

El president del consell de barri, Ferran Villaseñor, ha agraït als cossos policials la seva tasca, així com la col·laboració veïnal.

Vianantització de l'avinguda Cerdanyola a l'abril
Paral·lelament, a la sessió també s'ha explicat que la primera fase de les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola començaran a mitjans d'abril, i no durant el primer trimestre d'enguany com s'havia previst. En aquesta primera fase es remodelarà el tram comprès entre el carrer Montserrat i el passeig Torre Blanca, que serà de plataforma única. Una actuació respecte a la qual l'associació de comerciants de la zona ha presentat al·legacions a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que és qui ha redactat i licitat el projecte, però que l'ens ha desestimat, segons ha explicat Villaseñor.

La previsió és que les obres durin entre cinc i sis mesos, en els quals es mantindrà la circulació fins al passeig Torre Blanca, no hi haurà modificacions en el transport públic i es garantirà l'accés del veïnat a garatges i habitatges. La segona fase de les obres es situa al 2020, quan la vianantització de l'avinguda s'allargarà fins a la plaça de la Pelleria, a la cruïlla amb la Rambla del Celler.

A banda d'aquesta actuació prevista dins del Pla Estratègic de millora del barri del Monestir-Sant Francesc, al consell de barri també s'ha avançat que durant aquest abril començaran altres obres incloses al pla com són la vianantització del carrer Sant Llorenç, la instal·lació de nou enllumenat a la plaça d'en Coll i la remodelació dels Jardins del Vallès. Pel que fa a la millora de l'accessibilitat del carrer Orient, està previst que comenci al maig.

Compra del xalet de l'avinguda de Cerdanyola i més zones verdes
L'immoble situat al xamfrà de l'avinguda Cerdanyola amb el passeig Torreblanca ja és més a prop de ser un equipament d'ús social per al barri de Sant Francesc. A la sessió de l'òrgan participatiu s'ha detallat que l'Ajuntament està tramitant el conveni d'expropiació pactat amb el propietari i que té un cost de 800.000 euros. Es tracta d'una antiga reivindicació del veïnat, que volia evitar que l'edifici s'enderroqués. De fet, està previst portar al ple municipal la qualificació de la casa com un bé d'interès local i així assegurar la seva protecció. Un equipament del qual, s'ha explicat, el veïnat n'haurà de decidir el nom en un procés participatiu.

Una altra de les qüestions tractades ha estat la cració de més zones verdes d'aparcament als barris de Can Magí i Sant Francesc. Concretament, als carrers de Joan Amades, Adrià Gual, Torrent de Ferrussons i Lluís Vermell. També s'ha anunciat la instal·lació d'una denominada zona vermella, d'estacionament gratuït en horari limitat, al costat del CAP La Mina. Un espai que ja existeix al CAP Turó de Can Mates i que preveu ser una realitat al barri a finals d'estiu.




Ferran Villaseñor

Per un tema de justícia, felicitar els cossos policials i també als veïns que estan ajudant que tot plegat funcioni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.