Cs porta el Síndic a la Junta Electoral per actituds 'partidistes' en favor de l'independentisme

Creuen que Ramon Palacio és 'netament sectari' i que té una 'falta absoluta de coneixements jurídics'


  • Comparteix:

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio / Foto: cugat.cat

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio / Foto: cugat.cat

Cs posa en entredit la tasca del Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, a qui acusa de tenir 'actituds propagandístiques en favor de les candidatures separatistes'. La formació taronja creu que el responsable d'aquesta oficina té un perfil 'netament sectari' i una 'falta absoluta de coneixements jurídics'. Per això, la regidora de la formació Munia Fernández-Jordán ha explicat a Cugat.cat que han presentat una 'reclamació' a la Junta Electoral de Zona de Terrassa (JEZ) perquè tingui 'constància dels fets' tenint en compte que es tracta d'un període preelectoral en què s'ha de garantir la 'neutralitat'.

L'agrupació critica una piulada feta des del perfil oficial del Síndic on aquest lamenta 'la judicialització de la política' arran de la denúncia de Cs a la Fiscalia perquè l'Ajuntament retirés la pancarta de suport als polítics independentistes empresonats.

Des de Cs es considera que l'actitud del Síndic 'xoca frontalment amb les normes del procés electoral en una falta de neutralitat i equitat'. La formació sosté aquest posicionament en l'estatut que regula la institució: 'El Síndic ha de vetllar perquè es respectin els drets dels ciutadans de Sant Cugat, i això és just el que no ha fet', en referència a criticar la denúncia dels taronjes a la Fiscalia.

El rebuig del partit al paper de Palacio s'ha fet explícit des del primer dia, quan, juntament amb el PP, van votar en contra del seu nomenament.


Munia Fernández-Jord

Ens va semblar que un tuit que apareixia al seu perfil podia anar en contra de la neutralitat. Ens va criticar i es va posicionar a favor de les candidatures independentistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.