ICV-EUiA vol que el ple rebutgi el nou decret de millora de l'accés a l'habitatge de la Generalitat

La formació considera que el text està fet a mida dels promotors i que no respon a l'emergència habitacional


  • Comparteix:

Susana Segovia i Ramon Gutiérrez / Foto: Cugat.cat

Susana Segovia i Ramon Gutiérrez / Foto: Cugat.cat

ICV-EUiA demana que el ple rebutgi el nou decret de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge de la Generalitat. Els ecosocialistes alerten que la iniciativa, aprovada pel govern fa un mes, és 'tot el contrari al que el títol anuncia' i en demana la retirada, ja que considera que beneficia els promotors i que no posa remei als problemes més urgents que es plantegen a Sant Cugat. A més, acusen la conselleria de Territori de redactar el decret d''esquena a tothom'. El grup ha presentat la moció aquest divendres amb la presència de la portaveu del grup de Catalunya en Comú - Podem, Susana Segovia.

Precisament ha estat Segovia l'encarregada d'explicar les raons que porten el partit a oposar-se a una llei que, segons els comuns, 'no soluciona, sinó que agreuja' la situació de l'habitatge a Catalunya i, especialment, a Sant Cugat. Els retrets se centren, especialment, en l'eliminació del sistema de fixació de preus de pisos públics, que actualment funciona per mòduls segons la renda i que se substituiria per un criteri que tindria en compte el preu de l'habitatge de la zona on es farien els pisos. Això faria, segons Segovia, que es produís una 'segregació' per barris dels habitatges de protecció oficial de la mateixa manera que es produeix al mercat lliure.

Això, ha afegit el portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, afectaria especialment Sant Cugat, on es produiria un creixement dels preus. La moció també apunta a la absència de la obligació que tots els habitatges de protecció oficial mantinguin aquesta situació per sempre i no només per unes dècades, un fet que evitaria una pèrdua de parc públic quan acabin el període. De la mateixa manera, el text refusa els canvis en l'atenció a les situacions d'emergència, on, segons Segovia, 'la Generalitat es renta les mans i passa la responsabilitat als Ajuntaments'. Un encàrrec que, adverteixen, no va acompanyat de dotació pressupostària


Susana Segovia

Els habitatges barats aniran als barris populars. Els que hagin de fer als barris residencials o cèntrics seran molt més cars, per tant provocaràs segregació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.