L'Ajuntament proposa suspendre un any les llicències de pisos turístics

La intenció és regular-ne l'ús arran de 'l'acceleració important' de sol·licituds els últims anys


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, en roda de premsa / Foto: Premsa Ajuntament

El tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, en roda de premsa / Foto: Premsa Ajuntament

L'Ajuntament porta al ple municipal de dilluns la suspensió durant un any de les llicències de pisos turístics a tot el municipi. Un període que s'utilitzarà per a la regulació d'aquest ús en habitatges de la ciutat, després que el consistori hagi registrat una 'acceleració important' en els darrers dos anys de sol·licituds de llicències.

Segons dades de l'Ajuntament, de fet, des del 2017 han crescut exponencialment les demandes de llicències d'aquest tipus. Un fet que 'comença a preocupar' a l'equip de govern que, en paraules del tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, pretén 'actuar abans que sigui un problema'. Puigdomènech atribueix l'augment de sol·licituds a les 'restriccions imposades a la ciutat de Barcelona'.

El tinent d'alcalde, a més, ha explicat que una 'intensificació' d'aquest tipus d'habitatges al municipi pot comportar el 'trencament de l'harmonia veïnal', a més de 'distorsionar el mercat de lloguer' amb l'augment dels preus.

Actualment hi ha una vuitantena de pisos turístics a Sant Cugat, la majoria dels quals estan situats al centre.

Modificació inicial del PGM a la Floresta i Valldoreix
L'altre punt de Territori que el ple haurà d'aprovar inicialment és la modificació puntual del PGM en quatre àmbits de Valldoreix i la Floresta. En concret, es proposa incorporar l'ús hoteler a la Masia Rosàs, suprimir 'vies obsoletes' que passaran a ser parc forestal en compliment d'un informe del Parc Natural de Collserola i ordenar i connectar els espais verds del territori, a l'entorn del torrent de Saladrigues i de Can Cadena. Un dels objectius és integrar el parc natural amb els corredors, a més de potenciar la centralitat de Valldoreix.




Joan Puigdomènech

Segurament algunes restriccions imposades per exemple a Barcelona, poden suposar que les ciutats del voltant com la nostra facin de sobreeixidor d'aquest tipus de llicències. Ens donem un any perquè l'equip de govern, sigui quin sigui, ho reguli.

Joan Puigdomènech

Poden suposar el trencament d'harmonia veïnal si es concentren en determinats llocs i poden actuar sobre els preus de lloguer i distorsionar el mercat. Aquestes coses s'han de controlar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.