Sant Cugat tindrà un protocol per atendre els menors no acompanyats

L'encaix social del centre de menors Els Lledoners, protagonista del debat


Temes relacionats

La CUP-PC vol que Sant Cugat tingui un protocol per atendre els menors no acompanyats ( 1/abr/19)


  • Comparteix:

Menors del centre Els Lledoners en una acció amb veïns planencs / Foto: Localpres

Menors del centre Els Lledoners en una acció amb veïns planencs / Foto: Localpres

Sant Cugat disposarà d'un protocol per atendre els menors no acompanyats (MENA) que arriben al territori. Això ha acordat el ple a partir d'una moció de la CUP-PC, esmenada per ERC-MES, que ha rebut el suport de tots els grups i l'abstenció de Cs. El text reclama que des de l'administració es protocolitzin les accions a fer per respondre a l'arribada dels menors i que es millori la coordinació entre el consistori i les entitats que gestionen l'acollida de les persones nouvingudes. A la moció també demanen que la localitat doni suport al programa de mentoria de MENA de la Generalitat i que s'estudiï implantar-lo al municipi, com al centre de menors Els Lledoners a les Planes.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Els cupaires han presentat el text amb el suport d'ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i el PSC. La regidora anticapitalista Lourdes Llorente ha remarcat 'la duresa' de l'itinerari vital d'aquests nois i noies que han d'afrontar, també, l''animadversió' dels veïns que viuen a prop de centres de menors.

ERC-MES ha fet aportacions al text per condemnar els recents atacs que han patit centres de menors a Castelldefels i a Canet de Mar. Un punt en què s'ha enganxat amb el PP que, sense tenir constància -ha dit- dels efectes que van tenir aquests episodis- ha alçat la veu per 'no criminalitzar' les queixes dels veïns d'aquestes instal·lacions.

Des del govern han assegurat que 'han fet la feina' i han donat resposta a les queixes ciutadanes arran de diversos incidents amb usuaris del centre planenc Els Lledoners. ICV-EUiA, el PSC i el regidor no adscrit han celebrat la utilitat social de la moció. I des de Cs s'ha aplaudit la iniciativa, però s'ha fet constar la mala gestió del tema que n'ha fet la Generalitat 'amb una absoluta descoordinació entre els departaments'.




Lourdes Llorente

La majoria d'aquests centres són útils per a la societat, però el cert és que després es genera una animadversió entre els veïns que els tenen a prop



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.