La situació de les escoles musicals privades i la ubicació de la Festa Major Alternativa, a l'audiència pública


  • Comparteix:

Moment de la intervenció de la FMA / Foto: Cugat.cat

Moment de la intervenció de la FMA / Foto: Cugat.cat

L'audiència pública ha tancat el ple i ho ha fet amb una sessió en què la ubicació de la Festa Major Alternativa (FMA) i la manca de recursos de les escoles musicals privades han centrat bona part del torn. Aquesta part comença a les vuit del vespre.

ESCOLTA-HO

Mari Àngels Cuadras (1'12'') emplaça tothom a participar del ball del centenari que es farà el 27 d'abril a la Floresta.

Sr. Arcas (1'30'') critica a la CUP-PC per treure declaracions fora de context d'una entrevista concedida per la tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer a Cugat.cat. També anima els partits a reprovar les accions de seccions juvenils contra altres formacions. Ha criticat les accions d'Arran perquè 'ataquen l'independentisme i el procés'. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, li diu que l'ha vist participant activament amb Junts per Sant Cugat i demana que canalitzi les queixes a través del seu partit.

Gemma Navarra (5') recorda que van explicar als partits els problemes amb què es trobaven l'escola Fusió i Aula de so, amb relació a com sufragar les despeses. No els sembla bé el finançament i els descomptes de què compta l'Escola de Música, ja que no són equiparables. La irrupció de la música, amb segell municipal, a les escoles de primària ha produït una disminució dels alumnes en aquests centres privats. Reclamen una resposta dels partits.

'L'escola pública no és una competència deslleial' diu la regidora d'Educació, Esther Salat. Recorda una subvenció de 50.000 euros per a dos centres privats per a tres anys i que tenen bonificacions per usar el Teatre-Auditori. Remarca que no hi ha ciutat a la comarca que cuidi tant els centres. Admet que 'poden anar més enllà', però considera que no es pot dir 'que no s'avança'. Els responsables dels centres asseguren que si no reben ajuda estan abocats al tancament.

Júlia (20'29'') Des de la Festa Major Alternativa (FMA) es queixen de la resposta sobre l'ocupació de l'espai i lamenten no tenir-la fins després eleccions. Diuen que saben 'que us fem nosa' i 'ens allunyeu del centre', però adverteixen que saben que són incòmodes i que molesten amb el seu projecte polític. Demanen al nou equip de govern més escolta. Reclamen respostes. Es pregunten si els estan boicotejant.

La regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, assegura que hi treballen, amb una feina molt transversal. Solanellas desconeixia que la FMA fos 'un projecte polític' i exposa que fer la festa a la Rambla del Celler no és fer 'la festa fora del centre'. També diu que 'treballem amb la màxima rapidesa' i que té interès en què se celebri. L'alcaldessa afirma que faran el possible i que espera que acceptin la ubicació que se'ls doni. Quimantú Segura es pregunta perquè hi ha problemes amb la FMA per trobar-li una ubicació i l'alcaldessa respon que amb ells i l'Associació Multicultural tenen problemes perquè no estan d'acord amb les propostes tècniques d'ubicació.

Maria Ángela Palacios (31') Es queixa d'actes incívics a la porta de casa seva. Li han posat silicona a la bústia de casa i li han buidat un extintor a l'entrada. La tinenta d'alcalde de Seguretat, li diu que hi estan treballant.

Yolanda (35') Es queixa que hagin penjat cartells a l'edifici en suport als presos. Lamenta que ella, sense fer cap delicte, li hagin impedit dir la seva a l'audiència pública. L'alcaldessa assegura que ja li han respost.

Sr. Arcas (41') Sr. Arcas torna a intervenir per admetre que fa campanya per Junts per Sant Cugat i Gibert li reclama que faci la pregunta que ha entrat al registre.

Sr. Eduardo (44') Demana als partits que defensin els problemes reals de la gent i que no es critiquin més entre ells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.