Bicman posa la cara de Puigdemont a les paparetes de JxCat a les eleccions europees

L'il·lustrador santcugatenc ha cedit el seu dibuix a la candidatura


  • Comparteix:

El dibuix de Magrià s'inclou a les paperetes de JxCat / Foto: ACN

El dibuix de Magrià s'inclou a les paperetes de JxCat / Foto: ACN

Un dibuix a bolígraf del rostre de Carles Puigdemont, fet per l'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià, s'inclourà a les paperetes de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions europees del 26 de maig. La decisió d'il·lustrar les butlletes de Catalunya amb el logo del partit i les de fora amb el dibuix de Puigdemont es va prendre abans que la Junta Electoral Central (JEC) vetés Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de la llista de la candidatura, que encapçalava l'expresident de la Generalitat. Fonts de l'entorn de Puigdemont han explicat a l'ACN que la marca de JxCat és prou coneguda a Catalunya i que incloure el dibuix a fora era una manera d'identificar la candidatura, que porta per nom Lliures per Europa.

Quan Magrià va començar amb aquests dibuixos, sempre fets amb un bolígraf de la marca Bic i que li dona el nom artístic de Bicman, no s'esperava la repercussió que han acabat tenint les seves obres. L'il·lustrador assegura sentir-se 'cofoi i afalagat' i que és un 'honor' i una 'satisfacció molt gran' que Junts per Catalunya contactés amb ell per utilitzar els seus dibuixos.

De moment els llocs a la llista de Puigdemont, Comín i Ponsatí els ocuparan l'advocat Gonzalo Boye, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la periodista Beatriz Talegón, designats per JxCat com a candidats 'provisionals' a l'espera de poder revertir el veto de la JEC. L'expresident de la Generalitat feia pública aquest dimecres la decisió de JxCat d'utilitzar un dibuix del seu rostre a les paperetes europees a través del seu compte de Twitter.




Jordi Magrià

És una satisfacció molt gran. En primer lloc, que contactin amb tu per utilitzar els teus dibuixos i, a més, el meu president. És un honor. Et sents molt cofoi i afalagat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.