Sorea manté la gestió de l'abastament d'aigua fins a decidir sobre la municipalització del servei


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

La decisió sobre la remunicipalització de l'aigua haurà d'esperar. El ple municipal ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la continuïtat de la prestació del servei d'abastament d'aigua en mans de Sorea fins que Sant Cugat conclogui sobre la internalització del servei, que està en estudi. La decisió, però, s'haurà de prendre abans de dos anys, el màxim en què l'empresa pot mantenir la gestió sense una nova licitació.

ESCOLTA-HO

La concessió actual a Sorea finalitza el 12 de juny, però l'Ajuntament no pot obrir una nova licitació de la gestió del servei en compliment d'una moció aprovada pel ple.

De fet, i també en compliment d'una moció, el consistori està estudiant la viabilitat de remunicipalitzar el servei. Amb les conclusions d'aquest estudi, Sant Cugat haurà de decidir si licita de nou el servei o en canvi la gestió l'assumeix el mateix Ajuntament.

Tot i el vot favorable, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han fet constar la seva disconformitat respecte a com s'ha gestionat la qüestió de l'aigua al municipi. Creuen que l'equip de govern ha recorregut a la 'dilació' per no abordar la municipalització del servei durant aquest mandat. De totes maneres, han anunciat el seu vot afirmatiu per 'no deixar sense aigua la ciutadania'.

'Fa tants anys que la gestió de l'aigua no depèn de l'Ajuntament que s'ha perdut la capacitat de decisió', ha lamentat la regidora cupaire Núria Gibert, que espera que el proper equip de govern tracti el tema amb 'més seriositat'. De la seva banda, el regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha dit que 'la votació és fruit de la nul·la voluntat política de modificar la situació'. La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ho ha resumit amb un 'qui dia passa, any empeny'. Des de l'equip de govern, la tinent d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha argumentat que 'no s'ha estat aturant' i que s'han fet les 'auditories necessàries' que marca la llei.






Núria Gibert

Manca de capacitat de gestió política de la qüestió. Fa tants anys que no es té el control directe del servei que ha estat incapaç estudiar la municipalització del servei.

Èric Gómez

El que estem portant a votació és la constatació de la nul·la voluntat política de l'equip de govern de canviar la gestió de l'abastament d'aigua.

Roser Casamitjana

Estem a un mes d'acabar al mandat i sembla que qui passa any empeny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.