[Entrevista] Mireia Ingla: 'No perdrem el temps amb allò que no estem d'acord'

Ho ha dit a Cugat Mèdia durant la primera entrevista des que va prendre possessió del càrrec


Temes relacionats

Primera visita de Mireia Ingla a Cugat Mèdia com a alcaldessa (19/jun/19)


  • Comparteix:

La nova alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha posat en valor el 'pacte de ciutat' que l'ha portat a encapçalar el govern de la ciutat. En una entrevista a Cugat Mèdia, la primera des que Ingla és alcaldessa, ha assegurat que 'no perdrem el temps amb allò que no estem d'acord' amb els partits que conformaran el govern, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC, i se centraran 'en les coses amb què estan d'acord, que són moltes'. A més, Ingla ha explicat que estan acabant de tancar el cartipàs, que estarà llest abans de la Festa Major i que tindrà una tinença d'alcaldia dedicada a la transparència. Serà un govern 'molt compartit i molt equitatiu' entre les tres forces que el formaran.

Mira el vídeo íntegre de l'entrevista AQUÍ.



El pacte de govern
Després de les eleccions del 26-M, Ingla ha explicat que 'les tres forces progressistes' que van obtenir representació estaven 'obligades' a entendre's per una 'regeneració democràtica'. En aquest sentit, l'alcaldessa ha anunciat que es reunirà amb el santcugatenc Raül Romeva, en presó preventiva pel cas de l'1-O, aquest divendres, i li explicarà aquest 'pacte de ciutat'. Això sí, ha assegurat que el ple municipal seguirà sent majoritàriament independentista, amb 18 dels 25 regidors, i que el govern 'respectarà' les seves decisions, en referència per exemple a la pancarta de la façana del consistori que demana la llibertat dels 'presos polítics'.

També ha diferenciat 'la justificació' del pacte actual amb l'acord entre el PSC i el llavors PDeCAT-Demòcrates, amb l'exalcaldessa Mercè Conesa al capdavant, perquè en aquell moment 'no hi havia majories'.

Les converses pel pacte van començar la mateixa nit electoral per 'tirar endavant un govern de canvi' entre els tres caps de llista. 'Per a nosaltres el més important era el què, no el qui o les cadires', ha explicat Ingla.

Respecte el ple d'investidura, ha definit les actituds 'd'un grup reduït de persones' com a 'lamentables' i 'vergonyants'. Ha assegurat que està convençuda que 'això no tornarà a passar'.

Habitatge
Una de les màximes prioritats, segons assegura Ingla, és l'emergència habitacional. L'alcaldessa ha convocat la primera trobada de la Taula d'Habitatge a principis de juliol, un cop el cartipàs estigui format i hagi passat la Festa Major. L'anterior govern, segons l'actual alcaldessa, no ha estat capaç de revertir la situació. 'S'expulsa gent constament de la ciutat', ha assegurat. Hi haurà 'transversalitat' en la manera d'encarar aquest problema, des de diversos àmbits i amb les tres formacions polítiques implicades.

Model de ciutat
Sobre projectes en concret, l'alcaldessa ha explicat que hi entraran quan hi hagi un govern conformat. La ciutat 'necessita un lideratge fort' que també és fruit, segons l'alcaldessa, de la diversitat i la transversalitat d'un govern a tres bandes. 'La prioritat d'aquest govern són les persones', no els agrada, ha dit Ingla, 'parlar de model'.

Emergència climàtica
'Sant Cugat no és una ciutat sostenible', ha sentenciat Ingla, que vol que el municipi 'referent' també en matèria ecològica. En aquest sentit ha assegurat que, pel que fa a la mobilitat, també volen 'posar la persona al centre'.

Seguretat
També canviaran les polítiques de seguretat. 'En aquest darrer mandat s'han fet molt malament les coses', ha explicat.

Participació ciutadana
Participació real i descentralització de la política als barris. Aquest govern, ha explicat Ingla, ha de governar per a tothom i per això volen 'apropar' la institució a tota la ciutadania i a tots els barris.

Transparència
La 'transparència, l'honestedat i el rigor' són un compromís per a aquest nou govern. En aquest sentit, Ingla ha anunciat que el cartipàs tindrà una tinença d'alcaldia de transparència i de lluita contra la corrupció per 'posar fi a què Sant Cugat surti en titulars d'escorcolls i casos de finançaments irregulars'.

Equipaments
La sala polivalent i la sala de concerts també és una prioritat del nou govern. Una de les primeres propostes que, segons avanci, haurà de comunicar el govern a la ciutadania. Respecte el Teatre-Auditori, Ingla ha assegurat que volen que 'continuï sent un referent cultural', però també que sigui 'de ciutat'.


Mireia Ingla

Ens hem posat d'acord en moltes coses, però en allò que no, no perdrem hores per intentar-ho. Hem vingut aquí a fer política local. Quan es portin al ple decisions en un sentit o un altre, el ple votarà i el govern es compromet a complir-ne els acords.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.