Sant Cugat mira cap al 5G refermant el compromís d'impulsar-lo

Una ponència amb Ingla i Aragonès reflexiona sobre el futur de l'Internet de les coses


Temes relacionats

Aragonès signa el Llibre d'Honor de Sant Cugat i anima el nou govern a treballar 'plegats' (20/jun/19)

L'ambulància 5G del SEM, amb segell santcugatenc (28/feb/19)

Sant Cugat fa bandera del 5G al MWC (25/feb/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha refermat aquest dijous el seu compromís amb la tecnologia 5G amb una ponència sobre el futur de l'Internet de les coses. La trobada ha aplegat una setantena d'assistents al Sant Cugat Trade Centre i ha reflexionat sobre el paper que han de jugar les empreses i les ciutats a l'hora d'impulsar aquesta tecnologia.

'Sant Cugat ha d'abanderar l'Internet de les coses', ha reivindicat Ingla, que ha presidit la trobada que també ha comptat amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. De la seva banda, Aragonès s'ha mostrat convençut del 'potencial' de la ciutat a l'hora de donar la benvinguda a aquesta tecnologia. De fet, Sant Cugat ja es va comprometre a abanderar-la l'any passat després d'adherir-se al projecte '5GBarcelona'.

Ingla també ha aprofitat l'avinentesa per estendre la mà a l'empresariat local. 'Volem que sapigueu que aquest govern des al vostre costat i que els vostres èxits també són els nostres com a ciutat', ha dit la nova batllesa, que ha recordat que una de les primeres trucades que ha fet com a alcaldessa ha estat a aquest col·lectiu.

'El paper de les empreses és fonamental a l'hora de desenvolupar el 5G', ha reivindicat Aragonès. El vicepresident ha lloat les potencialitats que ofereix aquesta tecnologia com, per exemple, més immediatesa i una millora de la latència. També considera que permetrà 'descentralitzar els processos de producció i un desenvolupament més veloç'.

'Podrem descarregar pel·lícules en segons', ha exemplificat una altra de les ponents, Anna Grau, consultora d'Smarts Cities i Mobilitat. Grau també ha recordat l'aplicació que el 5G pot tenir a àmbits com la salut i la demostració que es va fer al Mobile World Congress d'enguany amb la presentació d'una ambulància amb aquesta tecnologia.

Però, no tot són flors i violes, i el 5G també té reptes. 'Tenim molta feina a fer i molts deures', ha dit un altre dels ponents, el fundador i president de RocaSalvatella, Genís Roca. 'El 5G ja és aquí i les empreses encara no estan preparades, no van a la mateixa velocitat que la tecnologia', ha reflexionat Grau. Des de la Generalitat, Aragonès ha dit que el govern està treballant aquesta qüestió així com garantir que hi hagi una universalitat d'accés, sense que augmenti la denominada 'escletxa digital'.

Un altre dels reptes, han dit, garantir la formació òptima del talent del futur, així com assegurar que el 5G no suposi cap 'perjudici per a la salut' amb les seves emissions. 'Sembla que una antena de 5G emet menys radiacions que una de 4G'.




Pere Aragonès

La reducció del temps entre l'emissió i la recepció de les dades permet desenvolupar altres tecnologies. S'obren unes possibilitats molt grans.

Mireia Ingla

Hauríem de jugar un paper molt important. Som una ciutat referent. Per a aquest govern que comença a caminar el progrés econòmic és fonamental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.