La Generalitat vol obrir un ampli debat sobre la necessitat del segon tram del Quart Cinturó


  • Comparteix:

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, assegura que la Generalitat no actuarà de forma unilateral

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, assegura que la Generalitat no actuarà de forma unilateral

El secretari general de Mobilitat del govern català, Manel Nadal, es mostra partidari de promoure un debat ampli sobre el segon tram del Quart Cinturó, entre Terrassa i Granollers. Nadal ha donat a entendre que la Generalitat no tirarà endavant aquest projecte de forma unilateral, i buscarà l'acord dels agents territorials, econòmics i socials implicats.

Després que el govern català decidís limitar l'anomenada 'autovia orbital' només al primer tram, entre Abrera i Terrassa, ara el secretari de Mobilitat de la Generalitat ha reobert el debat sobre el projecte complet.

Manel Nadal s'ha mostrat partidari d'obrir un procés de discussió sobre el segon tram, entre Terrassa i Granollers, tot i que ha donat a entendre que l'executiu no tirarà endavant el projecte de forma unilateral, sinó tenint en compte l'opinió de tots els agents territorials, econòmics i socials implicats. D'aquestes declaracions, s'extreu que el govern català dóna per fet el primer tram del Quart Cinturó, i que la qüestió està, ara, en determinar si és necessari o no el segon tram.

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha manifestat reiteradament que és necessària la construcció completa del Quart Cinturó, entre d'altres coses per descongestionar l'autopista AP7, que presenta col·lapses diaris al seu pas per Sant Cugat. Escoltem l'alcalde, en unes declaracions efectuades el mes d'octubre, quan una vintena de membres de CiU del Vallès es van manifestar a la B-30 per reivindicar aquesta infraestructura.

Lluís Recoder

Ho fem al costat de la B-30 per evidenciar la situació de col·lapse en que es troba aquesta infraestructura, una situació que fa necessària la construcció del quart cinturó.


De moment, el debat sobre aquesta polèmica infraestructura segueix viu, i té una especial rellevància al si del govern català, ja que divideix els tres partits que formen part de l'excutiu. Manel Nadal ha dit que la Generalitat estudiarà atentament totes les possibilitats abans de prendre una decisió. També el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir al Congrés dels Diputats, en resposta a una pregunta de CiU, que el segon tram del Quart Cinturó 'està sent objecte de discussió'.

Des d'ERC i ICV rebutgen el projecte i asseguren que cal crear un 'Quart Cinturó ferroviari' i millorar la xarxa local de carreteres, una opinió que també té en compte la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.