Carles Campuzano convida a repensar el procés independentista

L'exportaveu del PDeCAT al Congrés presenta a Sant Cugat el llibre 'Reimaginem la independència'


  • Comparteix:

L'exdiputat i exportaveu del PDeCAT al Congrés Carles Campuzano convida a repensar el 'procés independentista'. Ho fa a través del llibre 'Reimaginem la independència. Un projecte vàlid per a tothom' (Editorial Catarata), que aquest dimarts ha presentat al Vilab de Sant Cugat. En el llibre, Campuzano mira enrere i reflexiona sobre com el procés 's'hauria pogut fer d'una altra manera'. 'El dolor no ens pot impedir reflexionar', ha etzibat l'exdiputat que creu que el seu és un llibre apte tant per als independentistes com pels que no ho són.

Campuzano ha presentat el llibre al costat dels periodistes Jofre Llombart i Francesc-Marc Álvaro, que han lloat la seva trajectòria política. De fet, el llibre beu d'aquesta experiència a les files de l'antiga Convergència i ara del PDeCAT.

L'exdiputat ha explicat que la publicació va sorgir arran d'un encàrrec que li va fer l'editorial madrilenya Catarata al gener i que ell va acceptar de bon grat. 'He estat tot el febrer escrivint-lo', ha detallat Campuzano, que ha dit que la seva voluntat ha estat fer un llibre des d'una vessant 'constructiva'.

En el llibre també hi ha autocrítica. Per exemple, Campuzano creu que als plens del 6 i 7 de setembre 'no es va acabar de fer tot bé'. De fet, l'exdiputat opina que l'independentisme ha d'aprendre a 'jugar dins les regles' i també a 'no subestimar un Estat'. Campuzano també convida a dialogar i a 'trobar una solució pactada al conflicte polític'.






Carles Campuzano

Sempre hem mantingut que la nostra causa és la democràtica i aquesta causa et demana ser molt pulcre. I aquells dies crec que no vam ser prou pulcres.

Francesc-Marc Álvaro

Hi va haver un excés de pressa, un excés d'ingenuïtat i de visió antipolítica.

Jofre Llombart

Crec que estem en un procés de recollida d'idees i la del Carles Campuzano n'és una.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.