Diana Riba pren possessió com a eurodiputada al Parlament Europeu


Temes relacionats

Diana Riba, única candidata santcugatenca a les eleccions europees (15/mai/19)


  • Comparteix:

Riba, amb els eurodiputats Martina Anderson, Matt Carthy i Pernando Barrena / Foto: ACN

Riba, amb els eurodiputats Martina Anderson, Matt Carthy i Pernando Barrena / Foto: ACN

La santcugatenca Diana Riba ha pres posessió com a eurodiputada aquest dimarts en la sessió constitutiva del Parlament Europeu. Riba, eurodiputada d'ERC per Ara Repúbliques, ha assistit a la sessió de l'eurocambra acompanyada d'altres eurodiputats com Martina Anderson, Matt Carthy i Pernando Barrena. La legislatura ha arrencat sense els eurodiputats electes Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín. De fet, durant la constitució de la cambra, prop de 10.000 persones s'han concentrat a les portes per reivindicar els escons dels tres eurodiputats electes independentistes. Entre els santcugatencs presents a la concentració s'han pogut veure els regidors de Junts per Sant Cugat, Josep Lluís Lliberia i Núria Fernández. També hi han assistit dos autocars organitzats per l'ANC de Sant Cugat.

L'eurocambra s'ha constituït amb el president sortint, Antonio Tajani, que ha advertit que no es podia debatre de cap qüestió que no fos l'elecció del futur president. De fet, el futur responsable de l'eurocambra serà elegit aquest dimecres a partir de les nou del matí.

El nou Parlament té 751 diputats i set grups polítics, un menys que en l'anterior legislatura. El 61% dels eurodiputats són nous, com en el cas de Riba. Es tracta del percentatge més alt comptabilitzat fins ara. De tots els diputats, el 40% són dones, un 3% més que en l'anterior legislatura. L'eurodiputada més jove és la danesa Kira Marie Peter-Hansen, amb 21 anys, i el més gran l'italià Silvio Berlusconi, amb 82.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.