La Diputació es constitueix amb Fortuny com a única santcugatenca


  • Comparteix:

El ple de constitució de la Diputació té lloc a les dotze del migdia / Foto: Eva Guillar

El ple de constitució de la Diputació té lloc a les dotze del migdia / Foto: Eva Guillar

La Diputació es constitueix aquest dijous a les dotze del migdia amb l'exalcaldessa i regidora de Junts per Sant Cugat com l'única representant de la ciutat al ple de l'ens supramunicipal, segons ha confirmat a Cugat Mèdia la institució. En la sessió, els nous representants sorgits dels resultats de les eleccions municipals prendran possessió del càrrec i elegiran el nou president o presidenta de l'ens.

Segons els resultats electorals, dels 51 diputats de la demarcació de Barcelona, 16 són del PSC-CP, 16 d'ERC-AM, 7 de Junts, 5 d'En Comú Guanyem, 4 de Cs, 2 del PP, i 1 de Tot per Terrassa. Per escollir president o presidenta de la Diputació de Barcelona es necessita majoria absoluta en primera volta, però en una segona votació només és necessari obtenir majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.

Sant Cugat, protagonista dels pactes
El tripartit de la ciutat ha format part, indirectament, de les negociacions per formar un govern que encara no està decidit, tot i l'acord entre JxCat i PSC. Els postconvergents han posat com a exemple el pacte santcugatenc i d'altres fets amb el PSC per les dues formacions a diversos ajuntaments, com els que caldria revertir a canvi de pactar amb ERC a la Diputació. Els republicans, en canvi, deixen fora qualsevol possibilitat de trencar cap pacte local, però sí que ofereixen la presidència de l'ens supramunicipals als postconvergents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.