El mapa judicial de Catalunya, que determinarà si Sant Cugat necessita jutjat, estarà aquest 2005


  • Comparteix:

Aquest document serà el que haurà de determinar si Sant Cugat ha de tenir els seus propis jutjats

Aquest document serà el que haurà de determinar si Sant Cugat ha de tenir els seus propis jutjats

El govern de la Generalitat ja ha començat l'elaboració d'un Llibre Verd de la Justícia a Catalunya, que haurà de definir un nou mapa territorial en funció de les necessitats de serveis judicials arreu del país. Aquest document, que s'ha d'enllestir al llarg d'aquest 2005, és el que haurà de definir si Sant Cugat podrà tenir finalment partit judicial propi, tal i com fa anys que s'està reclamant.

El conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, ha explicat que el mapa judicial de Catalunya s'ha de renovar i actualitzar ja que es basa en criteris que ja han quedat obsolets a causa del desplaçament demogràfic i d'activitats econòmiques que s'ha produït en els darrers anys.

És per això que el conseller ha afirmat que ja s'ha iniciat l'elaboració d'un Llibre Verd de la Justícia a Catalunya que haurà de definir en quins municipis són necessaris els diferents serveis judicials.

Josep Maria Vallès

Nosaltres hem proposat al Consell de la Justícia l'elaboració d'un Llibre Verd de la Justícia a Catalunya que haurà d'estar enllestit al llarg del 2005.


Precisament aquest document serà el que haurà de determinar si Sant Cugat podrà tenir partit judicial propi i, per tant, deixar de dependre dels jutjats de Rubí, com passa en l'actualitat.

En aquest sentit, i tot i no voler donar una resposta concreta abans de tenir enllestit aquest nou mapa judicial, el conseller ja ha apuntat que aquesta és una possibilitat real.

Josep Maria Vallès

Hi ha zones en que està justificat la creació d'un partit judicial propi, ja que en funció de desplaçaments de població i d'activitats econòmiques han canviat les densitats de conflicitivitat judicial.


La petició d'un partit judicial propi és una reivindicació de ja fa anys, ja que actualment prop de la meitat de tràmits que es fan als jutjats de Rubí provenen de la nostra ciutat.

Tot i això, aquesta reivindicació ha quedat de moment sense resposta. Mentre l'executiu català afirma que cal esperar aquest nou mapa judicial, fa uns dies el ministeri de Justícia va aprovar la creació de nous partits judicials arreu de Catalunya per al 2005, entre els quals no hi havia Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.