Sant Cugat s'uneix a la iniciativa del 'Parlament de les Dones'

El ple aprova per unanimitat secundar la declaració que el Parlament va fer l'1 de juliol


  • Comparteix:

El ple ha adoptat la declaració del Parlament de les dones per unanimitat / Foto: Localpres

El ple ha adoptat la declaració del Parlament de les dones per unanimitat / Foto: Localpres

Sant Cugat ha secundat aquest dilluns la declaració institucional del 'Parlament de les dones', feta l'1 de juliol per la cambra catalana. El ple ha donat suport unànime a la iniciativa inspirada en la Conferència Internacional de la Dona de Pequín del 1995 i que pretén evitar que les dones quedin al marge de les polítiques. La moció, presentada inicialment per Junts per Sant Cugat, ha estat adoptada per l'equip de govern i Cs, que en la sessió plenària han compartit la lectura del text amb els postconvergents. La declaració està vertebrada en sis pilars i ha emplaçat a seguir treballant per modificar el 'sistema patriarcal', incorporar la perspectiva feminista en l'educació i garantir la participació de les dones en òrgans de decisió.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

'El Parlament de les Dones agafa el relleu d'aquell esperit, amb un gest democràtic sorgit del setembre del 1995, que posava èmfasi en la idea que les dones han de decidir per elles mateixes, ser escoltades i reconegudes com a subjecte de dret', ha llegit la regidora de Junts per Sant Cugat, Sandra Casat.

La declaració aborda qüestions com els drets humans, el dret a l'educació, la cultura i la participació política de les dones, així com el dret del col·lectiu a viure lliure de violències masclistes.

'Cal modificar la Llei 5/2008 del 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, per incloure-hi la violència institucional, establir-ne la definició, les tipologies i els procediments sancionadors i de reparació', ha apuntat la moció, que també proposa la creació d'un observatori extern a l'administració que reculli les queixes de les dones en relació amb la violència institucional.

Els acords adoptats en la moció seran comunicats al Parlament de Catalunya i al Consell Nacional de les Dones de Catalunya, un dels òrgans promotors de la iniciativa del 'Parlament de les Dones'.






Sandra Casat

El Parlament de les Dones agafa el relleu d'aquell esperit, amb un gest democràtic sorgit del setembre del 1995, que posava èmfasi en la idea que les dones han de decidir per elles mateixes, ser escoltades i reconegudes com a subjecte de dret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.