L'Ajuntament aposta perquè els barris del centre s'organitzin en tres consells de barri, un més que fins ara

La tinenta d'alcaldia de Participació creu que aquest àmbit 'no pot ser només un procés de dació de compte'


  • Comparteix:

Una sessió del consell de barri de Centre Oest / Foto: Cugat Mèdia

Una sessió del consell de barri de Centre Oest / Foto: Cugat Mèdia

Els barris del centre de Sant Cugat s'organitzaran a partir del curs vinent en tres consells de barri, un més que fins ara. És una de les mesures de l'equip de govern per afavorir una 'coherència territorial i socioeconòmica'. Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia la tinenta d'alcaldia, Lourdes Llorente, que ha reconegut que l'executiu hagués preferit crear més òrgans participatius descentralitzats, però que la manca de personal no ho fa possible.

Amb aquest canvi, Sant Cugat tindrà sis consells de barri: la Floresta, les Planes, Mira-sol i els tres del centre, l'abast dels quals encara s'ha de definir. La presidència d'aquests grups participatius s'anunciarà properament.

'La participació no pot ser només un procés de dació de compte'
Durant l'entrevista, Llorente ha subratllat la necessitat que la ciutadania participi i 'es faci seus el procesos de decisió'. La regidora cupaire va més enllà dels consells de barri i emplaça el veïnat a prendre part en assemblees i processos participatius.

Per a la tinenta d'alcaldia, tot plega és un repte, ja que 'la necessitat d'empoderar la ciutadania' s'enfronta al fet que hi ha gent 'que només espera que l'Ajuntament doti la ciutat de serveis'. Per Llorente, això ha de canviar, ja que considera que el consistori 'som tots'.

Unes idees que la cupaire reconeix que són afins a la visió que el seu partit té de la participació, amb l'assemblearisme i la presa de decisions col·lectiva com a bandera. Per a Llorente, un bon exemple de participació és el cas del consell de barri de la Floresta. Tot i que creu un model que no té perquè ser exportable a altres territoris, ja que cadascun d'ells té una ideosincràcia pròpia, sí que subratlla la idea que aquests espais de debat no s'han de limitar a ser 'juntes de veïns ampliades on la gent només hi va a queixar-se'.


Lourdes Llorente

La participació no pot ser només un procés de dació de comptes a la ciutadania. Ha de servir perquè el ciutadà es faci seus el processos de presa de decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.