L'equip de govern vol crear un nou portal de transparència que faci la cerca 'fàcil i accessible'

L'executiu creu que el portal actual està 'desfasat' i que 'no compleix la llei de transparència' vigent


  • Comparteix:

El portal de transparència canviarà / Foto: Captura de pantalla

El portal de transparència canviarà / Foto: Captura de pantalla

L'equip de govern vol renovar el portal de transparència municipal per un d''atractiu' i que doni compliment a un dels objectius de la Llei de 2014: 'garantir el dret d'accés de les persones a la informació i la documentació públiques'. En una entrevista a Cugat Mèdia, la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, ha qualificat l'actual portal de ser 'una broma; està desfasat i no compleix amb la llei'.

La regidora cupaire considera que buscar informació al web actual és difícil. 'En més d'una ocasió he buscat informació al portal i no l'he trobada; fins i tot pensava que era cosa meva', ha criticat. 'Cal que la cerca sigui fàcil i accessible', ha sentenciat.

Per això, l'equip de govern baralla dues opcions. Una d'elles és adoptar el portal de transparència que la Generalitat posa a disposició dels municipis. Aquesta possibilitat, però, no fa el pes de tot a l'executiu, ja que segons Llorente el format és 'poc atractiu'. L'altra opció és que Sant Cugat disposi d'un portal nou. Això requeriria, però, que s'obrís una licitació per fer possible el projecte.

Preguntada pel fet que l'actual web ha rebut diversos reconeixements, la regidora cupaire ha subratllat la importància de mantenir el portal sempre el dia, 'no només quan s'ha de lliurar un distintiu'.


Lourdes Llorente

El portal és una broma. Començarem des de zero. El portal actual només té com a distintiu el color blau. Està desfasat i no compleix la Llei de Transparència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.