L'ANC i Òmnium escalfen motors per a la Diada

Les entitats independentistes organitzen una caminada de Sant Cugat a la manifestació de Barcelona


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa / Foto: ANC

Cartell de la iniciativa / Foto: ANC

Les delegacions santcugatenques de l'ANC i Òmnium ja preparen la seva participació a la Diada Nacional de Catalunya. Com ja és habitual, les entitats organitzen una caminada des de Sant Cugat fins a la manifestació de Barcelona. Es tracta de la quarta edició de la iniciativa. La sortida serà a les deu del matí davant l'Hípica Can Caldés. Està previst que la marxa arribi a la capital catalana, a Penitents, cap a la una del migdia.

La manifestació d'enguany
Sota el lema 'Objectiu: independència', la manifestació d'enguany de la Diada vol fer una crida a la 'unitat estratègica' dels actors sobiranistes per 'portar a terme la independència'. Enguany la manifestació vol omplir la Gran Via de les Corts Catalanes entre passeig de Gràcia i plaça Espanya, on tindran lloc els parlaments i les actuacions. A més, als carrers que donen accés a plaça Espanya també hi haurà petits trams on hi podran ser els manifestants. Així, a vista d'ocell, la massa de gent tindrà forma d'estelada.

Crida a la participació
L'ANC ha fet una nova crida a apuntar-se a la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre, després del 'repunt' d'inscripcions d'aquest cap de setmana passat. De 37.500 persones apuntades divendres s'ha passat a les gairebé 60.000, segons l'entitat, que reclama seguir engrandint les inscripcions, ja que són una eina 'necessària' de cara a garantir 'l'èxit' de la concentració. Aquest 'fort increment' s'afegeix a la venda de samarretes, unes 185.000 venudes, a més dels 460 busos reservats. D'altra banda, la zona de convidats de la manifestació comptarà amb una 'àmplia' representació de col·lectius de 'represaliats' pel procés.

La zona de convidats d'aquesta Diada comptarà amb una representació 'folgada' de diversos col·lectius i persones represaliades, una aposta 'clara' per homenatjar la societat civil, que pateix directament la 'repressió' de l'Estat de manera 'ferotge', segons indica l'ANC en un comunicat de premsa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.