Mor Maria Dolors Renau, expresidenta de la Internacional Socialista de les Dones

La cerimònia de comiat serà aquest dissabte al Tanatori de Mira-sol


  • Comparteix:

Maria Dolors Renau, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Maria Dolors Renau, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

La psicòloga, pedagoga, política, escriptora i activista social Maria Dolors Renau ha mort aquest dijous a causa d'una malaltia. Vinculada al PSC, Renau, veïna del barri Centre-Estació, va ser presidenta de la Internacional Socialista de Dones entre 1999 i 2003 i va ser diputada al Congrés dels Diputats en dues etapes (1982-1986 i 1989-1993) i també al Parlament Europeu (1986-1987). La vetlla serà a partir d'aquest divendres al migdia al Tanatori de Mira-sol i la cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dissabte a les quatre de la tarda al mateix espai.

Una vida dedicada a la lluita feminista i a l'educació
Maria Dolors Renau i Manén (Barcelona, 1936) va dedicar tota la vida a la lluita feminista. Com a presidenta de la Internacional Socialista de Dones va expressar la necessitat de 'feminitzar la política i els partits perque puguin complir la seva funció social i posar en marxa projectes de majories'.

Fou fundadora de l'escola de d'educadores socials Flor de Maig, directora general de Protecció Jurídica al Ministeri de Justícia i comissionada de Presidència a les xarxes internacionals d'Igualtat i Ciutadania.

La seva incansable lluita pels drets civils i de la dona ha portat Maria Dolors Renau a rebre diversos premis i condecoracions. Un dells, dels més destacats, la Creu de Sant Jordi, l'any 2011. A la darrera edició dels Premis Sant Cugat, a més, va ser una de les nominades, però finalment no es va endur el reconeixement.

Condolències
El PSC lamenta de pèrdua de Renau, a qui qualifiquen com 'un referent intel·lectual i de lluita feminista contra la desigualtat i solidaritat'.

El primer secretari del PSC local, el tinent d'alcalde Pere Soler, ha expressat via Twitter les seves condolències.

La corporació municipal també ha mostrat el seu condol a familiars i amics de Renau.

També s'ha sumat a les mostres de condol la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.