Junts vol que Sant Cugat insti la Generalitat a regular els preus dels contractes de lloguer

També presenten una moció per eliminar la creosota dels pals de fusta de cablejat elèctric


  • Comparteix:

Junts per Sant Cugat presenta dues mocions al ple d'aquest dilluns / Autor: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat presenta dues mocions al ple d'aquest dilluns / Autor: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat portarà al ple del proper dilluns una moció perquè la ciutat insti la Generalitat a regular els preus dels contractes de lloguer. El text, similar al que ja van presentar Junts i ERC a l'Ajuntament de Barcelona al juliol, també proposa crear una comissió no permanent d'estudi al consistori que gestioni i avaluï la repercussió que tindria la regulació dels contractes d'arrendament al municipi. També es preveu la creació de cooperatives locals d'habitatge i posar a disposició terrenys per al desenvolupament de noves actuacions en règim de cessió d'ús.

'L'habitatge requereix una mirada global, és un problema d'àmbit metropolità i volem que Sant Cugat faci front comú amb les altres ciutats del territori per tractar aquesta qüestió'. ha explicat el regidor de Junts Albert Salarich aquest dilluns en una roda de premsa.

Per altra banda, els postconvergents també porten al ple la proposta de crear una ordenança que reguli la instal·lació de pals de fusta de cablejat aeri, i que substitueixi aquells que porten creosota, un component químic usat per protegir-ne la fusta que s'ha demostrat 'cancerígen i tòxic'.

'Volem accelerar la desaparició de la creosota', ha reivindicat el regidor de Junts Joan Puigdomènech aquest dilluns en roda de premsa. El regidor ha recordat que una directiva europea del 2013 prohibeix l'ús d'aquest component a l'espai públic, però que fins ara les companyies elèctriques n'han dilatat l'eliminació perquè hi havia una transició d'uns cinc anys. Per això, es proposen una fita: redactar i aprovar l'ordenança abans de l'estiu de 2020 per començar a regular la qüestió i obligar les elèctriques a adequar les instal·lacions existents.

'Volem que Ingla es disculpi públicament'
Des de Junts per Sant Cugat, la seva portaveu, Carmela Fortuny, ha demanat a l'alcaldessa, Mireia Ingla, que es disculpi públicament per les declaracions fetes en les darreres setmanes en relació amb la investigació de la Fiscalia sobre els comptes de l'Ajuntament de l'any 2018. Ingla va afirmar fa unes setmanes que el consistori va pagar aquell any 1,4 milions d'euros en factures sense contracte. 'Aquestes declaracions fan mal a la institució, als interventors i als tècnics', ha etzibat Fortuny.






Albert Salarich

Volem que Sant Cugat se sumi, com ja ha fet Barcelona, a regular els preus dels habitatges. No entendríem que el govern no s'hi sumés.

Joan Puigdomènech

La creosota és un element cancerígen, produeix irritacions i té components volàtils.

Carmela Fortuny

Nosaltres continuem insistint en què calen unes disculpes per part d'Ingla i el seu govern tripartit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.