El ple municipal referma avui el compromís contra els talls de subministrament a famílies amb deute

A la primera sessió plenària del curs s'hi debatran quatre mocions dels grups municipals


  • Comparteix:

El ple municipal de Sant Cugat té lloc el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

El ple municipal de Sant Cugat té lloc el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

La sala de plens de l'ajuntament acull aquest dilluns el primer ple del curs. La sessió servirà per donar compte d'una declaració institucional amb què la corporació municipal es posicionarà contra els talls de subministrament que Endesa té previst fer a famílies amb deute en situació de vulnerabilitat. A més, els grups municipals de l'oposició defensaran quatre mocions. El ple arrenca a les quatre de la tarda i es pot seguir en directe a Cugat.cat i a Facebook. A les vuit del vespre tindrà lloc l'audiència pública.

Mocions
El ple donarà llum verda a una moció de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que insta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a anul·lar l'ordre que obliga Mossos d'Esquadra a oferir protecció permanent a les seus judicials. Segons el text, que defensaran tots els grups municipals tret de Cs, l'ordre del jutge 'afecta de manera directa la disponibilitat dels efectius del Cos de Mossos' per a la seguretat ciutadana.

Junts per Sant Cugat defensarà dues mocions més. Una per instar la Generalitat a què reguli els preus en els contractes d'arrendament d'habitatge. L'altra perquè es reguli la instal·lació de pals de fusta de cablejat aeri i perquè es substitueixin aquells que contenen creosota, un component químic usat per protegir-ne la fusta que s'ha demostrat 'cancerós i tòxic'.

Cs només presenta una moció, en aquest ple municipal. La formació taronja vol que l'Ajuntament realitzi una auditoria externa de tots els contractes i pagaments del consistori dels darrers dos mandats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.