Cau la moció de Junts per fer una ordenança per retirar els pals elèctrics amb creosota

L'equip de govern assegura que fer una ordenança no tindria força sobre les companyies i que els costos recaurien sobre l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'Ajuntament seguirà treballant per a la retirada dels pals / Foto: Google Maps

L'Ajuntament seguirà treballant per a la retirada dels pals / Foto: Google Maps

El govern de Sant Cugat no considera 'ni adequat ni oportú' crear una ordenança per retirar i substituir els pals de fusta de cablejat aeri que continguin creosota, un component químic usat per protegir-ne la fusta que s'ha demostrat 'cancerós i tòxic'. Així, la moció de Junts per Sant Cugat que feia aquesta demanda no ha aconseguit el suport de cap altre grup municipal. Des de l'executiu es reconeix la importància de la petició, però s'adverteix que 'no tindria força sobre les companyies' i que seria l'Ajuntament qui assumiria els costos.

ESCOLTA-HO

El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha qüestionat, a més, que Junts ara tingui 'tanta pressa' per fer possible la moció i no la tingués quan ocupaven càrrecs executius al govern. El regidor postconvergent Joan Puigdomènech ha argumentat que aquesta iniciativa formava part del seu programa electoral i que tenien pensat tirar-la endavant en cas d'haver aconseguit formar govern.

Malgrat l'estira i arronsa, des del govern, Gallardo ha explicitat el seu compromís per treballar aquesta situació i buscar una solució per eliminar aquesta substància dels carrers de la ciutat.


Gallardo i Puigdomènech

L'ordenança no tindria força sobre les companyia, com saben. / Al nostre programa electoral ens vam comprometre a fer-ho possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.