Recupera aquí el torn de precs i preguntes de l'oposició del ple de setembre


  • Comparteix:

El ple de Sant Cugat té lloc el tercer dilluns de cada mes / Foto: Ajuntament

El ple de Sant Cugat té lloc el tercer dilluns de cada mes / Foto: Ajuntament

L'adequació del camí que porta a l'Avenç, el posicionament municipal quant al tribut metropolità de l'AMB i el manteniment de l'estany de la Guinardera són alguns dels punts que han sorgit al torn de precs i preguntes de l'oposició al ple d'aquest dilluns. És el darrer punt de les sessions plenàries.

ESCOLTA-HO

1. Joan Puigdomènech (Junts per Sant Cugat) (0'50'') pregunta sobre la regulació dels clubs de cànnabis a la ciutat. En particular, sobre la situació d'un espai d'aquestes característiques a propo de l'institut Pla i Farreres. Se li donarà informació en comissió informativa.

2. Eloi Rovira (Junts per Sant Cugat) (2'10'') pregunta a la regidora d'Esports, Gemma Aristoy, per què s'ha suspès el programa Ethics4Esports. Se li respondrà en comissió informativa.

3. Cristina Paraira (Junts per Sant Cugat) (3'40''), demana a l'alcaldessa, Mireia Ingla, si comparteix el contingut de les piulades del tinent d'alcaldia Pere Soler en una picabaralla a les xarxes on titllava Carles Brugarolas (Junts) de 'bèstia que ensuma sang'. L'alcaldessa ha rebutjat valorar comentaris a les xarxes en seu plenària.

4. Albert Salarich (Junts per Sant Cugat) (6'00'') ha tornat a preguntar, com va fer al ple del juliol, sobre el posicionament de l'equip de govern sobre el tribut metropolità. Ha demanat si l'actual govern està d'acord amb el càlcul que s'ha fet per integrar-se a la zona 1 i si defensarà el recurs en contra que va presentar l'anterior equip de govern perquè el càlcul de l'AMB no perjudiqui els santcugatencs.

El tinent d'alcadia Pere Soler ha tonat a respondre que s'està fent una anàlisi sobre el tema i ha deixat clar que, en qualsevol cas, és un tribut metropolità que cobra l'AMB i que l'Ajuntament de Sant Cugat no pot gestionar directament. Ha avançat que estan en gestions amb ells i que tenen una trobada aquesta setmana per veure com es tira endavant la gestió i fer-ho el millor per a tota la ciutadania, no només la de Sant Cugat.

5. Núria Fernández (Junts per Sant Cugat) (7'20'') ha demanat si l'equip de govern respectarà la possibilitat que els treballadors municipals treballin el proper 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, i que facin festa amb motiu de l'1 d'octubre. Des de l'equip de govern s'assegura que s'està valorant la demanda dels treballadors.

6. Sergio Blázquez (Cs) (8'15'') ha demanat si es tindrà cura del manteniment de l'estany de la Guinardera. El taronja creu que es troba en 'estat lamentable'. Se li respondrà en comissió informativa.

També ha demanat si, després de les pluges que han afectat la ciutat, s'està fent algun manteniment especial de la riera que hi ha entre la Pollancreda i Can Caldés. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, assegura que s'hi ha fet part de la neteja, però admet les dificultats tècniques de coordinar el manteniment, ja que depèn de diferents àrees municipals.

7. Munia Fernández-Jordán (Cs) (9'20'') demana si hi ha algun pla establert quan es cremen contenidors, per reparar l'asfalt afectat. Se li respondrà en comissió informativa.

La regidora taronja també ha demanat si es cessarà el gestor de Promusa, Lluís Hosta. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que ja s'ha constituït la junta per crear el nou consell d'administració, l'òrgan que pot decidir sobre la continuïtat d'aquest càrrec.

8. Aldo Ciprian (Cs) (10'45'') ha preguntat si hi ha alguna previsió per millorar l'estat del camí del Crist Treballador, que dona accés a l'escola l'Avenç. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha explicat que s'ha compactat el terra per facilitar el trànsit i ha recordat que no es pot asfaltar, ja que la zona pertany al Parc Natural de Collserola. A més, per evitar que la pols s'enlairi quan hi passin els cotxes, s'hi posarà un producte.

Ciprian també ha fet esment d'una nota jurídica que insta els treballadors municipals a fer la seva feina amb 'neutralitat i imparcialitat'. El portaveu taronja ha preguntat per què hi ha 'simbologia política' al consistori. Des de l'equip de govern s'ha explicat que es desconeix l'existència de la nota jurídica a la qual ha fet referència Ciprian.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.