Nova concentració a Sant Cugat per la llibertat dels presos a les portes de la sentència

La concentració recorda Carme Forcadell el dia que es compleixen 23 mesos de l'empresonament dels 'Jordis'


  • Comparteix:

Imatge de la concentració davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la concentració davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Més d'un centenar de persones s'ha concentrat aquest dilluns davant de l'ajuntament per reclamar un cop més la llibertat dels 'presos polítics' el dia que fa 23 mesos de l'empresonament dels 'Jordis'. En aquesta ocasió, els convocants, la delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), han recordat 'la gran oblidada', l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

El coordinador local de l'ANC, Xavier Palet, ha sentenciat que Forcadell està empresonada 'per fer la seva feina en permetre el debat en un Parlament democràtic'. Palet, a més, ha assegurat que no es vol 'avançar als esdeveniments' en una concentració que, 'presumiblement', serà l'última abans que no es conegui la sentència del judici de l'1-O. No sap, per tant, 'què passarà el 16 d'octubre', quan farà dos anys que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez estan a la presó.

Imatges de la concentració a la plaça de la Vila


Durant l'acte, el membre de l'ADIC Francesc Giménez ha llegit un text en homenatge a Forcadell, mentre que Palet ha citat l'editorial de Vicenç Partal a Vilaweb, amb una crítica al govern espanyol i als socialistes. De fet, l'ANC local ha entrat a l'audiència pública del ple municipal per preguntar pels pactes de govern a Sant Cugat i a la Diputació de Barcelona.

La trobada, que ha comptat amb la presència de membres dels partits independentistes amb representació al ple, ha acabat amb el cant d'Els Segadors per part dels assistents.


Xavier Palet

No hem fallat ni un dia 16 de cap mes, durant dos anys ens hem trobat de mil maneres. A més, suposem que serà l'últim dia 16 abans de la sentència i no m'atreveixo a dir què passarà el 16 d'octubre. Haurem de canviar la manera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.