Els comuns demanen al govern local que defensi la construcció d'una nova residència pública a Sant Cugat

El Parlament ha rebutjat, amb els vots en contra de JxCat i ERC, una proposta de resolució de Catalunya en Comú Podem per contruir la residència


  • Comparteix:

Aina Balada i Ramon Gutiérrez, de Sant Cugat en Comú, amb la diputada dels comuns Marta Ribas / Foto: Cugat Mèdia

Aina Balada i Ramon Gutiérrez, de Sant Cugat en Comú, amb la diputada dels comuns Marta Ribas / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat en Comú exigeix un posicionament de l'equip de govern a favor de la construcció de la segona residència pública per a gent gran, després que la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies del Parlament tombés la proposta de resolució dels comuns per incloure el projecte als pressupostos de la Generalitat. De fet, el coordinador de la formació local, Ramon Gutiérrez, recorda que fa un any el ple municipal va aprovar per unanimitat una moció d'ICV-EUiA en aquest sentit.

Al Parlament, però, JxCat i ERC, els partits de les dues darreres alcaldesses de Sant Cugat, van votar en contra de la resolució dels comuns, que demanava afegir una partida per a la construcció d'aquesta residència i centre de dia. Gutiérrez espera que 'no hi hagi cap retrocés' i que es mantingui la unanimitat a Sant Cugat per lluitar per aquesta infraestructura. En aquest sentit, l'anterior govern de la ciutat ja va posar a disposició de la Generalitat un solar a Volpelleres, entre l'avinguda de Can Bellet i l'avinguda de la Clota, on s'hauria de construir aquest equipament.

La diputada dels comuns Marta Ribas ha explicat que JxCat i ERC van presentar una esmena que, segons Ribas, no comprometia la Generalitat a construir i concertar les places de la futura residència. La diputada critica l'actitud 'cínica' principalment d'ERC, que alerta, assegura, de 'la centrifugació de l'Estat respecte les comunitats autònomes' mentre 'fa el mateix o pitjor amb les administracions locals des de la Generalitat'. Els comuns intentaran ara incloure aquesta partida al debat dels pressupostos generals de la Generalitat.

La construcció d'una segona residència pública és una demanda històrica a la ciutat. Des de 2013 els grups municipals han reclamat a la Generalitat que inclogués aquesta partida als pressupostos. El projecte de la segona residència es va haver d'aturar al 2010 a causa de les retallades pressupostàries.




Ramon Gutiérrez

Creiem que una cosa que fa un any entre totes les forces l'ha de seguir fent. Esperem que aquest govern segueixi defensant que una segona residència pública és necessària per a la ciutat i que no hi hagi cap retrocés.

Marta Ribas

Certament l'Estat no paga tot el que hauria de pagar a les comunitats autònomes, que no tenen recursos suficients. Però ERC fa aquesta denúncia i, alhora, fa el mateix o pitjor amb les administracions locals. Em sembla cínic per part d'ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.