El teixit independentista de Sant Cugat fa pinya abans de la sentència del judici de l'1-O

Més d'un miler de persones ha commemorat el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació


Temes relacionats

El segon aniversari de l'1-O fa bullir les xarxes socials ( 1/oct/19)

L'aniversari de l'1 d'Octubre monopolitza la tertúlia del magazín ( 1/oct/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha rememorat aquest dimarts el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017. Ho ha fet amb una trobada festiva i reivindicativa a la plaça de l'U d'Octubre on el teixit independentista local, sota el paraigua del moviment Tsunami Democràtic, ha fet pinya per afrontar la sentència del judici als líders independentistes. La jornada, a més, ha servit per il·luminar els carrers de la ciutat amb la Marxa de Torxes, que havia de tenir lloc la vigília de la Diada Nacional, però que es va ajornar a causa del mal temps.

Més d'un miler de persones ha assistit a un acte reivindicatiu on els parlaments i les proclames s'han succeït constantment. El president de la Unipau, l'economista santcugatenc Arcadi Oliveres, ha exigit l'absolució dels polítics empresonats. I ha anat més enllà: en cas d'una sentència condemnatòria, ha demanat l'amnistia.

El pallasso Jordi Pesarrodona ha presentat l'acte i ha estat l'encarregat d'iniciar proclames en pro de la unitat del teixit independentista. 'Absolució', 'Hem votat' i 'No som terroristes, som independentistes' són només alguns dels càntics que s'han sentit. El comediant ha anat més enllà i ha fet una crida a la unitat: 'Només guanyarem si estem tots units!', ha cridat.
El pallasso Jordi Pesarrodona, amb una urna / Foto: Cugat Mèdia
El pallasso Jordi Pesarrodona, amb una urna / Foto: Cugat Mèdia
Els moments més emotius de l'acte han tingut de protagonista David Ros, oncle d'un dels membre del CDR empresonats la setmana passada per presumptes delictes de terrorisme. Ros ha narrat com es va produir la detenció del seu nebot i ha carregat contra la Guàrdia Civil pels mètodes que va utilitzar.

Tamara Carrasco, investigada també per terrorisme i coneguda per haver estar confinada al seu terme municipal, Viladecans, també ha dit la seva i ha insistit a demanar unitat. Carrasco ha instat tothom a tenir paciència i desobeir quan sigui necessari. 'No esperem nous líders perquè el poder és del poble', ha defensat.

Representants locals de Protecció Civil i dels Bombers també han participat a l'acte i han posat en valor la celebració del referèndum.








Arcadi Oliveres

No volem presos polítics! Vull tenir un record per a Raül Romeva.

David Ros

[Els CDR empresonats] són bones persones. No és un eufemisme. Ens els estimem.

Jordi Pesarrodona

Creieu-me: només guanyarem si estem tots units!

Tamara Carrasco

No podem esperar nous líders. El poder és del poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.