Junts vol que Sant Cugat dediqui un espai al Claustre a l'artista Pep Blanes

Aquest dijous fa un any de la mort de Blanes


  • Comparteix:

La cadira de Pep Blanes, al Claustre del Monestir

La cadira de Pep Blanes, al Claustre del Monestir

Junts per Sant Cugat vol que el Claustre del Monestir dediqui un espai a la memòria de l'artista Pep Blanes. El grup municipal ha proposat a la comissió informativa de Cultura i Educació que la icònica cadira on Blanes seia per dibuixar el Monestir es pugui veure durant els dies de visita del conjunt monumental. La iniciativa arriba quan fa un any, aquest dijous, de la mort de l'artista.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès ha explicat a Cugat Mèdia que tant la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, com els tècnics municipals, han rebut de bon grat la proposta i que, per tant, 'tot indica que prosperarà'. Per Vallès la cadira era un element icònic de Blanes: 'Molta gent es volia fer fotos a la cadira perquè era la cadira d'en Pep Blanes', ha explicat.

La proposta de Junts recull la iniciativa que, durant el funeral de Blanes, ja va verbalitzar la llavors alcaldessa i ara portaveu dels postconvergents, Carmela Fortuny. Abans de fer passar la proposta per la comissió de Cultura, el grup municipal ha consultat la família i asseguren que la vídua de Blanes 'veuria amb bons ulls' que la ciutat retés aquest homenatge a l'artista.

Una vida de passió pel Monestir
Blanes va ser una figura molt arrelada a la ciutat per la seva tasca en dibuixar el Monestir, en especial els capitells del Claustre, als quals va destinar més de 30 anys de la seva vida.

Nascut a Terrassa el 1930, Blanes va dedicar gran part de la seva vida a retratar en els seus dibuixos el patrimoni arquitectònic de Girona, La Bisbal d'Empordà i la seva Terrassa natal, entre d'altres. A més, va col·laborar amb el programa de cuina 'Amb molt de gust' de Ràdio Sant Cugat.

Blanes va rebre la distinció de fill predilecte de Sant Cugat el 2011, fruit d’una petició que va agrupar 22 entitats i 740 signatures a títol individual.


Josep Maria Vallès

És una proposta de bon grat, perquè Pep Blanes va estar més de 30 anys dibuixant al Claustre. Tothom volia fer-se fotos a la seva cadira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.