Entitats independentistes rebutgen frontalment la sentència


  • Comparteix:

Les entitats fan una crida a la mobilització / Foto: ACN

Les entitats fan una crida a la mobilització / Foto: ACN

La condemna als líders del procés també ha generat reaccions entre les entitats independentistes. Free Romeva, ANC i Òmnium han rebutjat frontalment una sentència que consideren injusta i que és contrària a la 'llibertat d'expressió', a més de 'desproporcionada'. Les tres entitats fan una crida a la mobilització i coincideixen en que la única sentència justa era 'l'absolució'.

Free Romeva
Des de la campanya per demanar la llibertat de Raül Romeva, Free Romeva, han expressat el seu rebuig 'més enèrgic i absolut' a la sentència que ha dictat el Tribunal Suprem. En un comunicat enviat a la premsa, des de Free Romeva expliquen que entenen la sentència com a 'injusta' i que no s'ajusta als fets pels quals van ser jutjades les persones que han estat condemnades. La consideren 'absolutament desproporcionada' i demanen l'absolució de tots i cada un dels processats i processades. En aquest sentit, des de la campanya fan una crida a adherir-se a les mobilitzacions que es vagin convocant al llarg de les properes hores i dies.

El grup de suport avisa que fins que Romeva no surti de la presó, la campanya seguirà reclamant la seva llibertat i ho faran posant èmfasi en àmbits 'en els que ell ha treballat durant tants anys com són la cultura de la pau, la defensa dels drets humans, els drets de les dones, el medi ambient, la memòria històrica i la propagació dels valors de l'esport'.



ANC
El coordinador de l'ANC de Sant Cugat, Xavier Palet, ha assegurat que la sentència és la 'crònica d'una mort anunciada' i que és la demostració definitiva que l'Estat espanyol és 'demofòbic i prevaricador' i que es tracta d'una 'declaració de guerra'. Palet ha afegit que aquesta condemna ratifica la impossibilitat de dialogar amb l'Estat i ha aventurat mobilitzacions durant els propers dies, tot i que assenyala que no en té 'informació'. Palet ha precisat, també, que les mobilitzacions hauran de ser 'permanents'.

Òmnium
El president d'Òmnium a la ciutat, Lluís Bonet, ha remarcat, especialment, la 'solidaritat' amb les persones empresonades i ha assegurat que la sentència és un 'atac' a la llibertat d'expressió. També ha destacat que s'ha jutjat tant a polítics com a 'líders socials' en dues situacions que ha diferenciat.

Pel que fa a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, segons Bonet, s'han vulnerat 'drets fonamentals', com el de reunió i manifestació, mentre que els polítics van seguir només els programes que van ser 'votats democràticament'. El president d'Òmnium Sant Cugat ha assegurat que la situació és 'una pena' tant per a Catalunya com per a Espanya i que aquesta sentència pot 'fixar jurisprudència' per a futures manifestacions.




Xavier Palet

L'estat ara ens ha demostrat que és demofòbic i prevaricador. I que ens ha declarat la guerra, a nosaltres i al lliure pensament.

Lluís Bonet

És una pena, no només per Catalunya, sinó també per Espanya, amb qui volem tenir una relació excel·lent. Això és un problema per Espanya, perquè la sentència fixa jurisprudència per altres casos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.