L'equip de govern proposa incrementar l'IBI un 2,9% per fer front a la previsió de despesa i d'inversió

El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, defensa l'augment que 'afectarà poc a la butxaca dels ciutadans' i ajudarà obtenir els ingressos necessari


  • Comparteix:

El tinent d'alcaldia Pere Soler / Foto: Localpres

El tinent d'alcaldia Pere Soler / Foto: Localpres

L'equip de govern incrementarà el percentatge que fixa l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) del 0,513% al 0,528%, el que comportarà un augment total del 2,9% per a les ordenances del 2020. L'objectiu és fer front a la previsió de la despesa tenint en compte tres factors: la massa salarial, la reestructuració del deute i dels préstecs i la manca d'inversions de l'Estat, de moment congelades mentre no hi hagi govern. La modificació de les ordenances s'ha aprovat provisionalment amb els vots favorables dels 13 regidors de govern i els contraris de Cs i l'abstenció de Junts per Sant Cugat, i ara es poden presentar al·legacions.

ESCOLTA-HO

Ho ha defensat el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, que ha assegurat que necessitaran tres milions d'euros més als pressupostos de l'any vinent perquè s'equiparin amb els darrers. Soler ha explicat que l'IBI és de les fonts d'ingressos més importants per als ajuntaments i que 'tenir els serveis de qualitat que volem s'ha de pagar'. També ha indicat que no volen treure diners d'altres partides. Segons el tinent d'alcaldia, en un immoble mitjà de Sant Cugat, l'increment serà d'uns 20 o 30 euros anuals.

Al regidor de Junts per Sant Cugat, recentment incorporat, Carles Brugarolas no l'han convençut les explicacions del govern i ha assegurat que es tracta d''una mesura política'. De la seva banda, el regidor de Cs Sergio Blázquez ha argumentat que l'augment de l'IBI contribuirà, encara més, a l'encariment de l'habitatge i 'a l'efecte expulsió' dels veïns. Blázquez ha explicat que Sant Cugat té l'IBI més car de Catalunya, una afirmació que tant Soler com Brugarolas han negat, ja que el tipus de gravamen és baix en comparació amb altres municipis i calcular la mitjana total és 'enganyós'.

L'IBI i el cadastre
El càlcul de la quota a pagar de l'IBI s'estableix en funció del valor cadastral del bé, que fixa el ministeri d'Hisenda espanyol a partir de les dades del cadastre immobiliari, que té en compte el valor del sòl i el de la construcció. Aquest valor cadastral no és el valor pel qual s'ha escripturat ni el que ha pagat realment el comprador. La darrera revisió del cadastre a Sant Cugat data de 2006, tot i que el ple municipal ha reclamat en més d'una ocasió una actualització.


Pere Soler

Tenim una pressió dels crèdits que hem demanat a les entitats financeres, hem de fer front a l'increment de la massa salarial i necessitem fer més partides socials. Per tant, hem de fer un esforç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.