El Jovent Republicà es queixa d'un abús policial dels Mossos d'Esquadra durant la Cursa DiR

La formació alerta que dos militants van ser identificats i retinguts durant 50 minuts per dos agents de les ARRO per portar una pancarta


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc a la seu d'ERC / Foto: Cugat Mèdia

La roda de premsa ha tingut lloc a la seu d'ERC / Foto: Cugat Mèdia

El Jovent Republicà de Sant Cugat ha alertat aquest dimecres d'un 'abús policial' dels Mossos d'Esquadra durant l'11a Cursa DiR de dissabte passat que hauria vulnerat el dret a la llibertat d'expressió i de manifestació de dos militants de la formació. Segons ha explicat el Jovent Republicà en una roda de premsa, dos agents de les ARRO van identificar i retenir durant gairebé 50 minuts els dos militants en sortir d'una cafeteria amb una pancarta reivindicativa plegada sota el braç on es podia llegir 'Mossos prou pallisses, defenseu-nos'. Després de fer els registres corporals, la formació explica que els dos agents del cos van requisar una altra pancarta que es trobava dins el cotxe d'un dels militants, que també van identificar, amb el lema 'Seguim endavant, passem a l'acció'.

L'objectiu dels dos militants no era aturar la cursa, sinó situar-se a una banda del recorregut i sostenir la pancarta perquè els corredors llegissin el missatge, ha explicat el militant del Jovent Republicà Isaac Calvís. Relata que els agents dels Mossos van identificar els dos militants i els van demanar que despleguessin la pancarta per conèixer el contingut. Posteriorment, els van demanar que els acompanyessin als vehicles policials 'per evitar possibles aldarulls' i se'ls va entregar una còpia de l'acta perquè poguessin recuperar el material requisat a la comissaria dels Mossos una vegada finalitzada la cursa.

La formació ha defensat que els dos militants van actuar de manera pacífica i reivindicativa i que no anaven amb la cara tapada ni portaven objectes perillosos. Calvís també ha explicat que els dos militants van demanar el número de placa dels agents, però no els hi van facilitar. Per finalitzar la roda de premsa, la membre del Jovent Republicà Gina Cahís ha anunciat que la formació ha sol·licitat als Mossos una reunió perquè el cos doni explicacions i que traslladaran els fets ocorreguts a l'alcadessa, Mireia Ingla.

En aquest sentit, Ingla ha dit al Jovent que es posarà en contacte amb els Mossos perquè facin un informe dels fets. D'altra banda, i en una piulada a Twitter, l'alcaldessa ha mostrat el seu suport als dos militants davant la situació i ha destacat que 'la llibertat d'expressió és un dret fonamental que cal respectar'.

Preguntats per Cugat Mèdia, els Mossos no han volgut fer cap declaració en relació amb la roda de premsa del Jovent Republicà, però sí que han volgut remarcar que en cap cas es van retenir els dos militants més enllà del temps que va durar la redacció de l'acta perquè poguessin recuperar les pancartes.


Isaac Calvís

Volem fer palès que els dos militants no anaven amb la cara tapada ni amb cap actitud violenta. Cal destacar que, estan en la fase de retenció, van demanar el número de placa dels agents però no els hi van facilitar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.