Les parets públiques de Valldoreix estaran a disposició de l'art d'entitats i artistes

La junta de veïns del territori també s'ha compromès a seguir finançant els treballs arqueològics al Castell de Canals


  • Comparteix:

Un moment de la sessió plenària d'aquest dijous / Foto: EMD

Un moment de la sessió plenària d'aquest dijous / Foto: EMD

La junta de veïns de Valldoreix ha donat llum verda a aquest dijous a una proposta d'ERC-MES per cedir les parets públiques del territori a entitats i artistes, perquè hi puguin pintar murals. El vocal republicà Lluc Cahís ha defensat la proposta més enllà del tarannà cultural: 'És una manera de revertir la tendència que Valldoreix es converteixi en una ciutat dormitori'. La iniciativa pretén prendre la metxa de la participació veïnal i associativa als carrers de Valldoreix. Tots els grups municipals, tret de Cs, que ha votat en contra, han donat suport a la moció.

La sessió plenària també ha servit per mostrar la unanimitat del plenari a l'hora de planificar la conservació del Castell de Canals. Tots els vocals han votat a favor de la moció de la CUP-PC per incloure al pressupost de 2020 el finançament de la continuació dels treballs arqueològics d'aquest espai.

L'acord només ha arribat a la meitat de les mocions presentades. Els vots en contra de Junts i de Cs han tombat una proposta de la CUP-PC per dotar de més espais per a cartelleria als carrers de la ciutat. El vocal de Junts Bernat Gisbert considera que amb la digitalització, aquest tipus de suports quedaran aviat obsolets. El cupaire Ferran Margineda ho ha lamentat i ha subratllat que la proposta estava pensada per a aquelles generacions que no estan tan integrades en l'entorn digital.

La CUP-PC, ERC-MES i el PSC havien de presentar una moció 'per realitzar un Pla de Mobilitat integral a Valldoreix', però han decidit retirar el text. Ho han fet per presentar un altre de més concret, però la majoria de Junts amb Cs (5 regidors de 9) ha rebutjat la urgència d'incorporar el punt a l'ordre del dia.




Lluc Cahís

Potser us pregunteu què té a veure això del barri dormitori amb aquesta moció sobre murals. Aquest text aspira a ser, a través dels murals, un pas més cap a la cohesió social de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.