Sant Cugat vol reduir els 1.000 gats que viuen al carrer

L'Ajuntament crearà la figura de l'alimentadora de gats


  • Comparteix:

Un miler de gats viuen als carrers de Sant Cugat. Es tracta, principalment, d'animals abandonats o descendents de gats que han estat domèstics. Per fer front a aquestes colònies, la nova regidoria de Benestar animal, encapçalada per Francesc Carol, aposta per una esterilització massiva, la reintroducció amb adopcions en els casos que sigui possible i per un millor control de les condicions. Això passa per accions com la construcció d'una gatera, la instal·lació de minigateres amb contenidors reciclats i la creació d'un carnet d'alimentadora.

La idea, ha avançat en una entrevista a Cugat Mèdia Francesc Carol, és que la gatera estigui operativa a partir de l'any vinent, ja que no pot esperar al refugi d'animals, també pendent de construcció.

Per aquells que no es puguin reintroduir, la solució, ha dit Carol, és l'esterilització per aconseguir una important reducció i la millora de les seves condicions de vida. Així, a les colònies controlades que quedin s'instal·laran minigateres fetes, per exemple, amb contenidors reciclats que s'habilitaran com a cases. També es crearà la figura de l'alimentadora de gats, tot i que en aquest sentit Carol ha recordat que no està prohibit donar menjar als gats del carrer. De fet, el regidor de Benestar Animal també avisa que col·locar cartells que diguin que no es pot donar menjar als gats es pot sancionar.

L'altre projecte previst per l'àrea de Benestar Animal, que des d'aquest mandat compta amb un pressupost propi, és ubicar petites colònies als horts urbans on hi ha presència de rates i ratolins.






Francesc Carol

Sembla que els podem reduir al màxim el miler de gats amb l'esterilització amb l'objectiu que no hi hagi gats al carrer.

Francesc Carol

A les colònies posarem minigateres. Es faran amb contenidors reciclats que es convertiran en cases de gats. Es posaran a colònies controlades.

Francesc Carol

Un carnet d'alimentadora. Saben que poden donar als gats perquè hi ha gent que amb bona intenció està fent mal als gats. Això no vol dir que es prohibeixi alimentar-los, això no ho podem fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.