Junts per Sant Cugat demana la dimissió de Pere Soler per 'mentir' sobre el tribut metropolità

La portaveu de la formació, Carmela Fortuny, acusa el tinent d'alcaldia d'enganyar tota la ciutadania de manera 'estudiada i deliberada'


  • Comparteix:

Carmela Fortuny i Carles Brugarolas durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Carmela Fortuny i Carles Brugarolas durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat demana la dimissió del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, per 'mentir' sobre el tribut metropolità. La portaveu de la formació, Carmela Fortuny, ha acusat aquest dimecres el membre de l'equip de govern 'd'enganyar tota la ciutadania' quan va dir que havia aconseguit una rebaixa del 40% del tribut només per Sant Cugat 'fruit d'una negociació política'. Una negociació que, segons Fortuny, 'no és legal ni possible'.

En aquest sentit, la regidora de Junts per Sant Cugat i consellera de Junts per Catalunya a l'AMB Cristina Paraira va preguntar aquest dimarts durant el consell metropolità al vicepresident de l'òrgan supramunicipal, Antoni Balmón, si l'Ajuntament havia aconseguit la rebaixa de l'impost gràcies a un pacte. La resposta de l'AMB va ser que l'ordenança fiscal s'aplica de la mateixa manera a tots els municipis i que no s'ha aprovat cap acord que rectifiqui aquesta ordenança.

Davant aquesta situació, Junts veu un 'acte estudiat i deliberat' que demostra que Soler 'no té els atributs per ser regidor de l'Ajuntament ni per governar'. És per això que, durant la roda de premsa, Fortuny s'ha adreçat directament a l'alcaldessa, Mireia Ingla, per llançar-li la pregunta de si 'està d'acord amb la gestió de Soler en el cas del tribut metropolità' i, en cas afirmatiu, 'que prengui les mesures necessàries per fer-lo plegar per responsabilitat'.

La portaveu de Junts ha estat acompanyada per l'exregidor d'Economia Carles Brugarolas, que ha tornat a repassar la cronologia del cas del Tribut Metropolità. Brugarolas ha insistit que, amb l'ordenança ja en vigor, era 'impossible arribar legalment i tècnica' a un acord i 'políticament impensable' que un responsable de l'AMB atorgués un benefici a la 'rica' Sant Cugat. Brugarolas ha assenyalat que la ciutat es mereix 'uns responsables polítics que diguin la veritat' i que Soler 'està arrossegant els seus companys de govern cap a una falsedat'.

En declaracions a Cugat Mèdia, el regidor de Junts ja va explicar que l'anterior govern, del qual formava part, 'va intentar el diàleg amb l'AMB per millorar els defectes tècnics del tribut metropolità i la seva radical inequitat'.

Segons Brugarolas, van ser 'els propis defectes tècnics de l'ordenança' els que van donar lloc a aquesta rebaixa de la recaptació, no només a Sant Cugat sinó a tots els municipis que han de pagar aquest tribut des d'aquest any. En aquest sentit, Brugarolas ha explicat que l'AMB recapta a Sant Cugat 'tot el que pot recaptar en funció dels defectes tècnics de la pròpia ordenança' i que en cap cas hi ha hagut modificacions arran d'una negociació política.

Per finalitzar la roda de premsa, Fortuny ha anunciat que, des de Junts per Catalunya, presentaran al·legacions 'amb matisos de caràcter polític' a les ordenances fiscals 'davant una praxi que no beneficia la bona imatge que cal tenir en la gestió pública'.

Els arguments de Pere Soler
En una entrevista a Cugat Mèdia, el tinent d'alcaldia ha assegurat que 'hi ha una voluntat de Junts i Ciutadans de posar la ciutadania en contra del govern', ja que 'a la dreta espanyola i catalana no li agrada aquest tribut'. Sobre la negociació amb l'AMB, Soler ha explicat que l'ens metropolità no ha acceptat cap rebaixa per a Sant Cugat, però que gràcies al fet que el govern tripartit va retirar el contenciós que va anunciar Junts per Sant Cugat, l'AMB va decidir tornar a seure a la taula i acceptar el càlcul inicial. Segons el tinent d'alcaldia, 'aquesta és la negociació i l'èxit' de l'equip de govern'.




Carmela Fortuny

Volem denunciar des de Junts per Sant Cugat un fet que considerem molt greu, com és que un regidor menteixi a la ciutadania. El Pere Soler ens ha enganyat a tots quan va dir que havia aconseguit una rebaixa del tribut.

Carles Brugarolas

És impossible arribar a un acord d'aquesta naturalesa. És políticament impensable que l'AMB atorgui un benefici a la 'rica' Sant Cugat. És legalment i tècnica inviable i políticament impensable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.