La Policia Local de Sant Cugat tornarà als 100 agents abans d'acabar el 2020

La intenció de l'equip de govern és activar la policia verda, l'animalista i la de gènere


Temes relacionats

Els districtes tindran una comissaria descentralitzada de la Policia Local (26/nov/19)

Sant Cugat tindrà càmeres de lectura de matrícules a partir del 2020 (22/nov/19)


  • Comparteix:

La Policia Local de Sant Cugat arribarà al centenar d'agents durant l'any vinent. La previsió de l'equip de govern és passar de la vuitantena actual als 100 abans que acabi el 2020, així com tancar el mandat amb una plantilla d'efectius que estarà entre els 105 i els 110 policies. Per al regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, això permetrà donar més cobertura, lluitar contra la sensació d'inseguretat i activar unitats especialitzades com la policia verda, l'animalista i la de delictes d'odi i violència de gènere.

En una entrevista a Cugat Mèdia, Carol ha explicat que els barems internacionals situen la ràtio en 1,5 agents per cada 1.000 habitats, una mesura relativa, ja que en el cas concret de Sant Cugat l'índex de criminalitat és baix i la població també, tot i ser un municipi amb molta extensió.

Tot i això, ha assegurat el regidor, tenir una ràtio alta permet sobretot lluitar contra la sensació d'inseguretat i activar agents especialitzats. En aquest sentit, la intenció de Carol és posar en marxa la policia verda, l'animalista i l'especialitzada contra delictes d'odi i violència de gènere, així com reforçar la unitat dedicada a combatre, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, els robatoris amb força a domicilis.

Per poder implementar aquestes accions, entre les quals també s'inclou la subcomissaria descentralitzada dels districtes i la implantació de càmeres de lectura de matrícules, l'Ajuntament ja ha activat els procediments administratius per ampliar efectius. La previsió és encetar l'abril amb 94 agents, que passaran a ser 98 abans de l'estiu. Tot i les possibles baixes que puguin haver-hi, s'aniran substituint per acabar el 2020 amb 100 agents.




Francesc Carol

La nostra funció és fer més convocatòries per arribar als 100 agents al final del 2020 i acabar el mandat amb entre 105 i 110 agents.

Francesc Carol

Per lluitar contra la sensació d'inseguretat necessitem més agents. Ens permet activar la policia verda, l'animalista o contra delictes d'odi i violència de gènere, i reforça la unitat de suport policial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.