Sant Cugat en Comú reclama una ciutat 'sense barreres arquitectòniques i urbanístiques'

Els comuns volem l'Ajuntament i l'EMD es comprometin a garantir la igualtat en mobilitat


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de Sant Cugat en Comú / Foto: Cugat Mèdia

Una imatge d'arxiu de Sant Cugat en Comú / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat en Comú demana a l'Ajuntament i a l'EMD de Valldoreix que treballi de forma immediata en l'adequació de les vies i espais urbans per garantir a totes les persones uns itineraris que permetin accedir sense barreres a tota l'oferta de la ciutat. Un trencament de les 'barreres arquitectòniques i urbanístiques' que els comuns reclamen que es faci efectiu donant compliment a la legislació vigent. L'agrupació defensa que 'tots els que vivim a Sant Cugat tenim dret a viure de forma independent i a participar plenament en tots els aspectes de la vida de la ciutat'.

En una nota de premsa, els comuns lamenten que 'només cal fer una passejada pels carrers de la ciutat per adonar-se de totes les barreres encara existents' i posa com a exemple voreres 'massa estretes' o amb mobiliari urbà que no permet el pas de persones en cadira de rodes.

L'agrupació, a més, reclama a les administracions que promoguin incentius fiscals o sancions als comerços i serveis privats perquè les seves instal·lacions s'adeqüin a la normativa. Tot plegat són unes peticions que arriben amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que s'ha commemorat aquest dimarts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.