Acord total del ple per millorar la connectivitat del barri de Can Magí


  • Comparteix:

L'equip de govern es compromet a millorar la mobilitat la zona i la connexió amb Coll Favà

L'equip de govern es compromet a millorar la mobilitat la zona i la connexió amb Coll Favà

L'equip de govern ha reiterat el seu compromís d'impulsar actuacions per millorar la mobilitat del barri de Can Magí-Roquetes i millorar també la connexió d'aquest barri amb el de Coll Favà. Així s'ha aprovat per unanimitat durant el ple municipal, a partir d'una moció presentada pel PSC i que proposa, entre d'altres, fer un camí per a vianants que uneixi aquests dos barris o buscar mesures per evitar el pas de camions per la Ronda Nord.

La moció socialista per l'adopció de mesures de millora de la mobilitat i la connectivitat del barri de Can Magí -Roquetes, s'ha presentat per tercera vegada després que en la darrera ocasió fos pactada pel ple municipal però no arribés a desenvolupar-se. La proposta socialista es concreta en la necessitat de fer un pas per a vianants a la ronda nord, intentar evitar el pas de camions per la mateixa via i la construir un camí que enllaci el barri de Can Magí amb l'estació de RENFE de Coll Favà.

El portaveu socialista, Jordi Menéndez, s'ha felicitat per l'èxit de la moció i ha explicat la necessitat urgent d'obrir un pas reglamentat a la ronda nord per aquells veïns de Can Magí que volen accedir a Coll Favà. L'escoltem.

Jordi Menéndez

No podem anar en contra de les vies naturals i el fet que hi hagi dues escoles a l'altra banda de la ronda fa que sigui urgent solucionar aquesta qüestió


La resta de formacions polítiques s'han sumat a la proposta dels socialistes i han remarcat la necessitat de regular el trànsit de camions per la Ronda Nord. Tot i això, la regidora ecosocialista, Assun Reyes, ha remarcat que cal estudiar a fons quins són els problemes reals dels veïns de la zona, ja que actualment hi ha moltes pintades denunciant aquest mateix problema a la carretera de Roquetes i no tant a la Ronda Nord.

Assun Reyes

El que s'ha d'aclarir és si les molèsties són a la ronda nord o a la carretera de Roquetes perquè aquesta darrera està plena de pintades en contra dels camions i l'altra no


Des de l'equip de govern, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que part d'aquest problema es resoldrà un cop el Ministeri de Foment canviï la senyalització que hi ha actualment a la B-30 i que insta als camions a creuar Sant Cugat per anar cap a Cerdanyola, tal i com ja s'ha demanat.

D'altra banda, i pel que fa al camí que ha d'unir Can Magí amb l'estació de Renfe de Coll Favà, Conesa ha explicat que això pot trigar un cert temps ja que caldrà expropiar uns terrenys de la companyia ferroviària, cosa que no és fàcil.

Mercè Conesa

Oper fer el camí haurem d'expropiar a RENFE i no serà fàcil, per tant s'ha de veure que és el que es pot fer a curt termini i el que s'haurà de fer a més llarg plaç


El text de la moció estableix que, un cop aprovada, en un període màxim de tres mesos s'hauran de presentar els projectes corresponents i establir el calendari d'execució dels mateixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.