El nou equip de govern manté el projecte de la biblioteca central urbana

El futur equipament cultural pot acollir la reivindicada sala de concerts


  • Comparteix:

La biblioteca central urbana segueix endavant. El nou equip de govern té la intenció de construir aquest equipament projectat en els mandats anteriors, tot i que encara no ha calendaritzat la inversió necessària, de 13 milions d'euros. Això sí, el projecte mantindrà la seva forma però es reajustarà per guanyar eficiència energètica, fer compatibles activitats que tenen diferents sonoritats i flexibilitzar les funcionalitats. La intenció de l'actual govern, que no tenia aquesta inversió com a prioritat, és convertir la biblioteca central urbana en un nou equipament cultural, fet que podria donar cabuda a la reivindicada sala de concerts.

Com ha reconegut el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, cap dels tres partits que ara formen govern (ERC-MES, el PSC i la CUP-PC) tenia aquest equipament com una 'prioritat', però creuen que no es pot deixar 'perdre l'oportunitat'. En aquest sentit, Duch ha explicat que el tripartit manté les seves línies principals, com són l'emergència climàtica i l'habitatge, però farà avançar el projecte per fer-ho realitat. La seva construcció i el calendari dependrà del Pla d'Actuació Municipal (PAM), encara pendent.

De moment, però, el ple municipal ha de donar llum verda aquest dilluns a l'aprovació provisional del Pla especial urbanístic de la zona, que concreta físicament l'espai on s'ubicarà el futur equipament, que està previst al parc de Ramon Barnils. Aquest ajustament del planejament, juntament amb l'expropiació d'un habitatge particular a la zona i la revisió de 'les mancances del projecte', com els aspectes energètics i d'usos, han d'acabar de donar en un futur el vistiplau per a la construcció.

Així, l'equip de govern vol que sigui un equipament cultural en un sentit ampli i dotar-lo, com ha indicat Duch, 'de contingut' més enllà de ser la biblioteca de referència. Fins i tot, canviar-li el nom. En aquest sentit, plantegen que pugui acollir part de l'activitat de la Casa de Cultura, aspectes de formació i la sala polivalent. La idea és aprofitar la ja prevista en el projecte sala polivalent de la futura biblioteca i adaptar-la per acollir concerts. D'aquesta manera, podria encabir aquesta sala de concerts, després de la seva paralització als Cinemes Sant Cugat, i plantejar l'opció d'ubicar-la a La Unió.

Pel que fa a l'actual Biblioteca Gabriel Ferrater, encara no han concretat el seu futur, tot i que aposten per convertir-la en un espai expositiu.


Francesc Duch

L'altra línia de revisió és el tema de la funcionalitat. Pensem que no només ha de ser una biblioteca sinó quelcom més. Treballem en dotar de contingut un edifici que ens agradava, però que se li ha de treure més suc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.