Sant Cugat es declara en emergència climàtica

Vistiplau del ple a la 'Declaració d'Emergència Climàtica'


  • Comparteix:

El manifest té el suport del teixit associatiu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El manifest té el suport del teixit associatiu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ja està oficialment en estat d''emergència climàtica'. Amb l'aprovació per part del ple de la 'Declaració d'Emergència Climàtica, la ciutat reconeix 'l'absoluta necessitat de mantenir l'escalfament global per sota d'1,5 graus centígrads'. Es tracta d'un repte que haurà de passar, durant la pròxima dècada, per reduir 'de manera dràstica' els nivells d'emissió. El manifest té, a més, el suport del teixit associatiu de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

La declaració reconeix 'l'eco-dependència i interdependència de la nostra espècie' i assenyala una situació de 'col·lapse'. El manifest insta a donar una resposta mundial 'ràpida, urgent i des de tots els nivells, des dels internacionals als locals'. Però no només es queda aquí. La comissionada per l'Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó, insta tota la ciutadania a implicar-se amb aquesta causa.

Per fer-ho possible, el consistori es marca l'objectiu de tirar endavant una transició energètica per afavorir els usos i consum d'energies renovables i de proximitat. La mobilitat també és clau en aquesta lluita, amb l'impuls d'un sistema més sostenible, la reforma del Pla de Mobilitat, l'impuls de plans de desplaçaments d'empresa i la introducció de la Zona de Baixes Emissions, que restringirà la circulació dels vehicles més contaminants.

L'alimentació és cabdal per assolir els objectius. Així, l'Ajuntament promourà el consum d'aliments d'origen vegetal, de temporada i proximitat. D'altra banda, també s'impulsarà un consum basat en la reutilització i reparació d'objectes per a la reducció de residus. L'urbanisme també té un pes destacat en el pla d'accions de la declaració, amb la planificació d'infraestructures verdes i sostenibles, amb una gestió adaptable a la situació climàtica i que respecti la biodiversitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.