Sant Cugat, amb la defensa dels drets dels infants i adolescents

El ple dona llum verda a adherir-se al manifest del Dia Internacional de la Infància


  • Comparteix:

Els joves del consell d'infants / Foto: Cugat Mèdia

Els joves del consell d'infants / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat commemora el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants amb l'adhesió a un manifest que han redactat conjuntament els diferents consells territorials d'infants i d'adolescents de Catalunya. Es dona així validesa a la lectura que es va fer al ple del mes passat, per part d'una representant del consell d'infants de la ciutat i una del consell de joves, d'un text que aborda temes com la desigualtat, la salut i el benestar, l'educació, l'acció climàtica i la sostenibilitat.

ESCOLTA-HO

En el manifest, infants i joves asseguren que 'el respecte i la igualtat són trets necessaris que la societat ha de millorar' i que s'han de fomentar 'des de la fase inicial de l'educació'. I precisament, l'educació és una altra de les qüestions que consideren 'clau', i aposten per una 'correcta i profunda formació per part del professorat fent-lo capaç d'actuar davant qualsevol conflicte'.

També volen promoure des dels centres escolars i instituts 'xerrades sobre temàtiques de drogues, educació sexual i alimentació, així com aconseguir una salut pública de qualitat i altres mesures com l'abaratiment dels medicaments'. En aquest punt es fa referència, a més, a l'oci i a 'la manca d'activitats lúdiques'.

Finalment, infants i adolescents fan èmfasi en l'acció climàtica i el foment de 'l'ús d'energies renovables, que el plàstic sigui reemplaçat per altres materials biodegradables' i que s''intenti frenar la contaminació de l'atmosfera'. En aquest sentit, recomanen 'la disminució de l'ús de vehicles de gasolina, el foment dels elèctrics i de mitjans de transport com patins i bicicletes', a més del desplaçament a peu.

La commemoració de Dia Internacional de la Infància va tenir lloc el 20 de novembre passat i va coincidir amb la constitució del Consell d'Infants 2019-2020.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.