Pep Tugues renuncia com a director del Teatre-Auditori

L'Ajuntament obrirà a principis d'any el concurs per a la seva plaça


  • Comparteix:

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha presentat la seva renúncia. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al vermut de Nadal de l'equip de govern amb la premsa. Ingla ha explicat que el consistori ha acceptat la renúncia i que a principis de l'any vinent es convocarà el concurs per a aquesta plaça, que està previst que es resolgui entre l'estiu i el setembre. Fins que el concurs es faci efectiu, el mateix equip seguirà gestionant l'equipament.

Aquest no serà l'únic canvi, ja que el consistori liquidarà l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural (OAMCC), que gestionava Tugues. A partir d'ara, les Biblioteques formaran part de la cartera de Cultura i el Teatre-Auditori estarà gestionat per una empresa pública.

Segons ha explicat Ingla, l'obertura del concurs i la redefinició de la gestió del Centre Cultural ja estava en els plans de l'equip de govern. Així, Ingla ha desvinculat aquests canvis de les acusacions d'assetjament laboral per part de col·lectius feministes. L'alcaldessa assegura que la nova etapa del Centre Cultural respon a una voluntat de millora en la gestió del Teatre-Auditori i en la seva programació, a més de la 'necessitat' d'obrir-la a la ciutadania, amb més participació de les entitats.

El Teatre-Auditori també té pendent, de la mateixa manera que altres àmbits de l'Ajuntament, 'regularitzar' les contractacions, afectades per pagaments sense concurs o amb concursos ja caducats. Una feina que l'equip de govern, diu, té gairebé enllestida i que afecta principalment al servei de neteja, el personal de sala i el festival Petits Camaleons.




Mirea Ingla

Aquest govern liquidarà l'Organisme Municipal Autònom que gestionava les Biblioteques i el Teatre-Auditori. Les Biblioteques tornaran a Cultura i per al Teatre-Auditori es crearà una empresa pública.

Mireia Ingla

Hem arribat a aquesta dimissió, però ja era objectiu del govern fer aquests canvis de model i de gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.