L'organització política i directiva del consistori costa 2'3 milions d'euros anuals

El cost de l'organigrama polític i directiu es redueix un 4% respecte al mandat anterior


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Premsa Sant Cugat

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Premsa Sant Cugat

El cost de tota l'estructura política i directiva de l'Ajuntament de Sant Cugat costa 2'34 milions d'euros anuals. Això suposa un 4'1% menys que al final del mandat anterior, és a dir, un estalvi d'uns 100.000 euros. Aquesta reducció prové de la rebaixa en les retribucions dels càrrecs polítics, alguns dels directius i la representació de menys grups municipals, que han passat de set a cinc.

Tot i la reducció en el sou dels membres de l'equip de govern, el cost del nou executiu municipal suposa 670.549,21 euros bruts anuals, un increment del 28,52% respecte a l'anterior mandat (521.725,26 euros). Això es deu al fet que el govern municipal ha passat de 10 a 13 regidors, 10 dels quals tenen dedicació exclusiva. Per compensar aquest augment, el govern format per ERC-MES, el PSC i la CUP-PC va rebaixar en un 15% el sou de l'alcaldessa, en un 10% els dels tinents d'alcaldia i un 5% els dels regidors. Tot plegat genera un estalvi d'uns 148.823,95 euros anuals.

Pel que fa als regidors a l'oposició, secretaris de grups i aportacions als grups municipals el cost és de 508.270 euros, un 31% menys que al mandat anterior perquè han passat de ser set formacions a ser-ne cinc.

També es redueix el total de retribucions als càrrecs eventuals i directius. En concret, un 1'6% fins a 1'170 milions d'euros.

Les xifres s'han fet públiques aquest divendres durant la trobada de Nadal amb els periodistes, durant la qual el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha assegurat que s'ha complert amb el compromís d'aprimar l'estructura i que aquest representi menys cost per a la ciutadania.

El cost total de tot l'aparell polític del mandat anterior era de 2'45 milions d'euros.

CONSULTA AQUÍ TOT L'ORGANIGRAMA


Pere Soler

Aquest acord de govern compleix allò que va prometre, aprimar l'estructura econòmica de l'anterior govern. És un estalvi de 100.000 euros. És menys cost per a la ciutadania de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.