L'Ajuntament arranjarà a l'abril el camí de l'Avenç però prioritza l'accés dels vianants

Des del consistori asseguren que hi ha una normativa 'molt restrictiva' que no els permet asfaltar el camí


  • Comparteix:

El camí del Crist Treballador, que connecta la carretera de la Rabassada amb l'Avenç i el Club Tennis Natació, seguirà sense asfaltar-se perquè la normativa actual no ho permet. Així ho ha recordat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, en una entrevista a Cugat Mèdia, en què també ha assegurat que la prioritat de l'equip de govern és 'defensar l'entorn natural' de la zona, al voltant de Torre Negra, i facilitar l'accés a vianants i ciclistes. Famílies de l'Avenç ja van expressar el seu desacord amb les actuacions de l'Ajuntament.

La intenció de l'executiu local és que els vehicles de motor no vagin fins allà. Per aquest motiu, segons Duch, estan 'buscant solucions tècniques que donin confort i seguretat sempre amb respecte a l'entorn i al medi ambient'. La intervenció que havia de tenir lloc durant aquesta època nadalenca es reprendrà per Setmana Santa amb la millora del ferm i una possible instal·lació de pals als vorals per evitar l'aparcament (pendent d'estudi i de consensuar amb el centre). La intenció és fer més estreta la via i forçar la reducció de velocitat dels vehicles. Segons el tinent d'alcaldia, els treballs no han arribat aquestes vacances de Nadal per temes contractuals. Més tard, a l'estiu, està previst que acabi la modificació del camí.

La normativa en aquest tipus de sòl no urbanitzable, segons el tinent d'alcaldia, permet fer el manteniment del camí però no asfaltar-lo. Per tant, es tornarà a pavimentar amb sauló compactat per reduir la pols que aixequen els cotxes quan passen i per eliminar els forats que hi ha.

A banda d'aquests treballs també es millorarà l'estat del camí per a vianants que va del carrer Llaceres a l'escola. S'arranjarà el terra, malmès per les pluges, i també s'hi implementaran llums per garantir-hi la il·luminació.

Una solució consensuada
Les declaracions de Duch arriben després que l'Ajuntament, l'escola i el Club Tennis Natació acordessin, en una reunió abans de les festes de Nadal, trobar solucions consensuades per a la millora dels dos camins que porten al centre. Tot plegat ho va explicar a Cugat Mèdia la directora de l'Avenç, que va celebrar que l'Ajuntament hagués ajornat les actuacions que tenia previstes per al Nadal.


Francesc Duch

Hi ha una normativa molt restrictiva, estem en un entorn natural i les actuacions que podem fer són limitades. Si s'ha de millorar l'estat del camí, hem de buscar les solucions tècniques per fer-ho legalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.