Diana Riba: 'El Tribunal Suprem ha de donar la llibertat a Junqueras per anar al Parlament Europeu'

L'eurodiputada santcugatenca, en el marc d'una visita institucional a Sant Cugat, també ha defensat la via de diàleg amb l'Estat


  • Comparteix:

L'eurodiputada Diana Riba amb l'alcaldessa Mireia Ingla / Foto: Cugat Mèdia

L'eurodiputada Diana Riba amb l'alcaldessa Mireia Ingla / Foto: Cugat Mèdia

L'eurodiputada santcugatenca Diana Riba espera que el Tribunal Suprem deixi en llibertat Oriol Junqueras per poder anar al plenari del Parlament Europeu que se celebrarà dilluns que ve. La també parella de Raül Romeva ha assegurat que, si el TS no ho permet, 'estarà posant els estàndards judicials fora dels marcs europeus amb unes conseqüències gravíssimes'. En el marc d'una visita institucional a Sant Cugat, Riba ha recordat la decisió del Parlament Europeu de reconèixer el líder d'Esquerra Republicana com a eurodiputat després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que apunta que Junqueras gaudia d'immunitat parlamentària des que es van proclamar els resultats de les eleccions europees.

En la trobada amb els mitjans de comunicació locals, Riba ha destacat que la sentència del TJUE representa 'una gran oportunitat' perquè el Tribunal Suprem anul·li la sentència del procés i 'es posin les coses on toquen'. Sobre si la decisió de l'alt tribunal europeu pot afectar a la situació de la resta de polítics presos, l'eurodiputada santcugatenca ha explicat que es tracta 'd'un pas més dins del camí i d'una presó que està sent útil com a eina política'. Riba, però, ha explicat que els polítics empresonats saben que serà 'un camí molt llarg i que serà complicat'.

L'eurodiputada també ha assenyalat la taula de diàleg amb el govern de l'Estat com 'una gran oportunitat per resoldre el conflicte' i aconseguir un referèndum d'autodeterminació. Tot i això, Riba ha indicat que no saben 'amb quin PSOE es trobaran' i ha recordat que Raül Romeva 'ha estat a la presó amb el PP menys de 60 dies i amb els socialistes, 600'.

Pel que fa a com s'està vivint el conflicte des del Parlament Europeu, Riba ha destacat que 'des d'Europa s'entén molt bé que la gent vulgui resoldre els seus problemes i els conflictes dialogant'. A més, i en el marc de l'actualitat de l'eurocambra, Junqueras ha estat elegit vicepresident primer del grup europeu dels Verds/ALE i president del subgrup de l'Aliança Lliure Europea.


Diana Riba

El Parlament Europeu ha reclamat que hi sigui al plenari del dia 13 on es dirà públicament els nous eurodiputats. Entenem que el Tribunal Suprem doni la llibertat a Junqueras per anar-hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.